Rektör Yardımcımız Kalite Elçisi Öğrencilerimizle Toplantı Yaptı
16-11-2022



Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Üniversitemizde devam eden YÖKAK Kalite çalışmaları kapsamında Üniversitemiz Öğrenci Kalite Çalışma Grubu ile toplantı gerçekleştirdi.

Çevrimiçi olarak gerçekleşen toplantıya, Kalite ve Verimlilik Topluluğu Koordinatörlerimiz de katılım sağladı.

Toplantının açılışında konuşma yapan Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun misyon ve hedefleri doğrultusunda Üniversitemizdeki kalite güvencesi süreçlerine öğrenci katılımını artırmak ve kalite kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirilen bu toplantıların çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Karşılıklı görüş alışverişinin gerçekleştiği toplantıda öğrenciler, Üniversiteye ilişkin pek çok konuda öneri, şikayet ve taleplerini dile getirdi. Toplantı kapsamında uzaktan eğitim sisteminin durumu, kampüsteki alanların sosyal etkinlikler için daha fazla kullanımı, eğitim öğretim sürecinin daha aktif metotlarla işlenmesi, bilimsel tartışma etkinliklerinin düzenlenmesi, bilgisayar laboratuvarlarının yenilenmesini ve sayısının artırılmasını gibi konular üzerinde duruldu.

Toplantı sonunda, öğretim yöntem ve teknikleri alanında eğiticilerin eğitimine önem verilmesine, UZEM’e ses sorunu ile ilgili bilgi verilmesine, öğrenci topluluk başkanlarına ve akademik danışmanlarına öğrenci kalite temsilcilerinin önerileri doğrultusunda bilgi verilmesine ve kalite kültürünün geliştirilmesi amacıyla etkinlikler düzenlenmesine karar verildi.

 

Namık Kemal Üniversitesi0




>