Reaktif Pudra Betonu ve Wash Beton Uygulamaları Kent Mobilyası Sergisi
27-05-2016

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Yeşil Mimarlar Topluluğu koordinatörlüğünde "Reaktif Pudra Betonu- Wash Beton Uygulamaları Kent Mobilyası Sergisi" düzenlendi.

Peyzaj Mimarlığı Bölümü ile Mimarlık Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu 11 grubun yaptığı çalışmaların sergilendiği açılışa, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı B. Korkut, Dekan Yardımcıları Doç.Dr. Murat Özyavuz, Doç.Dr. Tuğba Kiper ile Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Liflerle güçlendirilmiş, çok düşük su/çimento oranına sahip, silis dumanı- süper akışkanlaştırıcı- ince öğütülmüş kum içeren yüksek dayanıklı kompozit bir malzeme olan Reaktif Pudra Betonundan ve Wash Betondan şehir bankları, su yolu, bisiklet parkı, stopark gibi yapılar ortaya koyan öğrencilerin yaptığı çalışmalar katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Sergide grupların yaptığı uygulamaların yapım aşamalarını gösteren kısa videonun izlenilmesinin ardından katkılarından dolayı Sağlamtaş Prefabrik Genel Müdürü Celal Çelik ile Öğr. Gör. Ahmet Bal’ a ve uygulamaların yaratıcıları grup öğrencilerine teşekkür belgeleri takdim edildi.