Prusya Mavisi Analog Yapıları ile Suyun Yükseltgenmesi Semineri Düzenlendi
17-06-2021



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Genç Kimyagerler Topluluğu tarafından 2021 yılında 5.si gerçekleştirilen “Prusya Mavisi Analog Yapıları ile Suyun Yükseltgenmesi” isimli online seminer düzenlendi.

Bilkent Üniversitesi, Fen Fakültesi Kimya Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ferdi KARADAŞ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya bölümü öğrencilerine, akademisyenlerine ve tüm katılımcılara açık olarak “Prusya Mavisi Analog Yapıları ile Suyun Yükseltgenmesi” isimli online seminer sunumunu gerçekleştirdi.

Dr. Öğr. Üyesi Ferdi KARADAŞ, Prusya Mavisinin türevlerinin farklı katalitik, elektronik ve manyetik türevleri hakkında bilgiler vererek katalitik uygulama olan suyun yükseltgenmesindeki kullanılabilirliği veya kullanmak için ne tür sentetik yöntemler geliştirileceği hakkında bilgiler verdi.

Prusya Mavisinin siyanür kimyasını anlamak adına yapılan bu çevrimiçi seminer, soru cevap kısmının katılımcıların sorduğu soruların cevap bulmasının ardından son buldu.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5




>