Pakistan Lahor Veterinerlik ve Zootekni Üniversitesi ne Ziyaret
28-12-2011



      Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal, Lahor Veterinerlik ve Zootekni Üniversitesi’nin daveti üzerine,  Pakistan'ın 90 milyon nüfuslu Pencap Eyaleti'nin Lahor kentinde, 14-20 Aralık 2011 tarihlerinde çeşitli temaslarda bulundular.   

Ziyarette, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Pakistan Bilim ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen ikili bilimsel araştırmalar çerçevesinde yürütülen, “Türkiye ve Pakistan Yerli Koyun Irklarının Prion Protein Geni Palimorfizmleri Taraması” isimli proje kapsamında sunumlar gerçekleştirildi. Proje sunumlarının gerçekleştirilmesi amacıyla Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emel Özkan da Rektör Prof. Dr. Şimşek ve Prof. Dr. Soysal’a eşlik etti. 

Pencap Eyaleti Valisi ve Üniversite Rektörü Serdar Latif Khosa ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Talat Naseer Pasha ile yapılan görüşmelerde, iki üniversite arasında işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen Uluslararası Akademik İşbirliği Protokolü imzalandı. Yapılan görüşmelerin ilk adımında, ilgili alanlarda stajyer öğrenci değişimi için mutabakat sağlandı. 

Üniversitemiz heyeti, Lahor Veterinerlik ve Zootekni Üniversitesi Doğa Bilimleri Fakültesi İş Yönetimi Bölümü, Biyokimya ve Biyoteknoloji Enstitüsü gibi birimlerin laboratuvarları hakkında bilgi aldı.  Lahor Veterinerlik ve Zootekni Üniversitesi’nin Ravi yerleşim yerinde bulunan kampüsünde, uygulama tesislerinde incelemelerde bulunuldu. Daha sonra Pattok adlı yerleşim biriminde Manda Araştırma Enstitüsünde incelemeler gerçekleştirildi. Ayrıca Veteriner Hayvancılık ve Sütçülük Geliştirme Bölümü laboratuvarları da gezilerek bilgi alındı. 

Son olarak Başkent İslamabad’a geçen üniversitemiz heyeti, Pakistan Tarımsal Araştırma Konseyi’nde çeşitli araştırmaların yapıldığı birimlerde incelemelerde bulundu.





>