Otizme Farkındalık Amacıyla Panel Düzenlendi
28-04-2017



Dünyada Otizm Farkındalık Ayı olarak kabul edilen Nisan ayında Üniversitemiz Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı tarafından Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Konferans Salonunda panel düzenlendi.

Otizmin Farkındalığı Paneline Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Haci Bayram Zengin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erdoğan Güntekin, akademisyenler, öğrenciler, otizm tanılı bireyler ve aileleri; konuşmacı olarak ise Tekirdağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Dinçer Dönmez ve Uzman Psikolojik Danışman Bingül Uzel katıldı.

Bingül Uzel gerçekleştirdiği sunumunda “Otizmli Çocuklar ve Sosyal Destek Ağları” konusuna yer verdi. Uzel, otizme uyum sağlamayı kolaylaştıran en önemli faktörün sosyal destek olduğunu güncel araştırma sonuçlarından örnekler verdi.  Uzman Psikolojik Danışman Bingül Uzel, otizm eylem planındaki 7 öncelikli alan hakkında bilgi vererek, erken tanı, tedavi ve müdahale zincirinin kurulması gerektiğini kaydetti.

Tekirdağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Dinçer Dönmez ise sunumunda “Otizmde Eğitsel Değerlendirme ve Tanılama Süreci ile Tersine Kaynaştırma Modeli Uygulanması” konusu üzerine bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Müdür Dönmez, rehberlik ve araştırma merkezlerindeki eğitsel tanılama sürecini aktardı. Dönmez, ailenin de eğitime katılması, baştan belirlenen net hedeflerin olması, eğitimin çocuğun gelişim düzeyine uygun olması gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

Panelin ardından günün anısına katılımcılara hediye takdiminde bulunuldu. Etkinlik otizm tanılı Veli Güdekoğlu’nun 2 yaşından beri yaptığı resim sergisi açılmasının ardından noktalandı. 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7




>