Necip Fazıl Kısakürek Üniversitemizde Anıldı
05-03-2015



Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salon’da gerçekleştirilen konferans ile “Necip Fazıl Kısakürek’in Hayatı, Sanatı ve Şahsiyeti”  anlatıldı. Konferansa konuşmacı olarak Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fuat Asım Arvas katıldı.

Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in Hayatı, Sanatı ve Şahsiyeti’ isimli konferansta Necip Fazıl’ın hayat öyküsünden bahseden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fuat Asım Arvas, Necip Fazıl Kısakürek’in kibirli değil vakur bir şair olduğunu söyledi. Arvas, Necip Fazıl’ın ailesi ve çocukluk yılları, eğitim hayatı, Paris yılları, şiirleri ve ölümü hakkında bilgi verdi.

Necip Fazıl Kısakürek’in Paris yıllarında yaşadıklarına ağırlık veren İl Milli Eğitim Müdür Fuat Asım Arvas, Kısakürek’in kudretli ve güçlü bir şair olduğunu belirterek, "Necip Fazıl, tüm şiirlerini Çile isimli kitabında topladığını söyler. 1953’ten itibaren 300’ü aşan konferans vermiştir. Bu konferanslarıyla ilgili ’Serseri kuşlar gibi ağzımızdan kayalar serptiğimiz tohumlar Anadolu’da yeşermeye gür ormanlar yetiştirmiş ve bundan bizim bugüne kadar haberimiz olmamış’ der. " dedi.

Konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, akademik idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Program, Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’in günün anısına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fuat Asım Arvas’a plaket takdim etmesiyle son buldu. 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>