Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluşu Tamamlandı
18-07-2011

4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında üniversitemizin kuruculuğunda başvuruda bulunan teknopark oluşumu 4 temmuz 2011 tarihli 27984 sayılı resmi gazete yayınlanarak resmiyet kazanmış bulunuyor. Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi adlı oluşumun Tekirdağ Valiliği başkanlığında üniversitemiz rektörlüğü ve 14 kurucu heyetten oluşan yönetmelik  gereği bir şirket şeklinde faaliyetlerine başlaması öngörülmektedir. Teknoparklar TGB-1 ve TGB-2 adı altında öncelikle Tekirdağ Merkez ve Çorlu Mühendislik Fakültesi faaliyet gösterecektedir. Çorludaki “TGB-2 park” bina oluşumu tamamlandığından şirket yapılandığında hemen faaliyete başlayacak ve girişimci  sanayicilerin, AR-GE faaliyetlerini Teknoparkta yapmaları mümkün olacaktır.

>>Teknoloji Geliştirme Bölgesi Resmi Gazete-ek:1 Köşe Koordinatları

>>4691 Sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’nda Değişiklik Yapan 6170 Sayılı Kanun 12.03.2011 Tarihli Resmi Gazetede Yayımlandı; Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin 1 Yıl İçersinde Durumlarını Kanun Hükümlerine Uydurmaları Gerekmektedir.