Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Başarıları İle Gururlandırıyor
24-11-2016



Her yıl Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından 2011 den beri düzenlenen TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ PERFORMANS ENDEKSİ bu yıl 23.11.2016 da Ankara Cumhurbaşkanlığı Külliyesi  Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde  4.cüsü yapılmıştır. Yapılan toplantıya NKU TGB Genel Müdürü Prof.Dr. Bülent Eker katıldı. Toplantının paralelinde Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da düzenlenen Teknoloji Geliştirme Bölgeleri standları içinde NKUTEK standı başta Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk Özlü tarafından ziyaret edilerek yapılan faaliyetler içinde yerli imalat sanayi geliştirmeye ait ürünler hakkında Prof.Dr.Bülent Eker’den bilgi aldı.

Bilindiği gibi NKU TGB Mayıs 2013 ten itibaren bünyesine firmaları alarak faaliyetine başlamıştır. Kısa sürede NKUTEK çatısı altında teknopark, tekmer, teknoloji transfer ofisi, kuluçka merkezi, ön kuluçka merkezi oluşturularak üniversiteye ve yöre sanayisine katkılar yapmaya başlamıştır. Geçen sene 2014 yılı verilerine göre yapılan değerlendirmede Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (NKUTEK) ülkemizdeki 64 TGB içinde 24.cü sırada yer alırken 2015 yılı verilerine göre yapılan bu seneki değerlendirmede 9 sıra daha yükselerek Türkiye’deki tüm TGB ler arasında genel sıralamada 15. olarak yer almıştır. Böylece tanınmış ve büyük üniversitelerin birçok TGB si sıralama da NKUTEK TGB nin altında olması NKUTEK açısından yarınlar için büyük umut vermiştir.

Yine bu performans endeksi içinde NKUTEK TGB erken aşama(Yaşı 5 den küçük) TGB ler sıralamasında 4.sırada ve en iyi gelişme gösteren TGB sıralamasında 6 sırada yer alması üniversitemiz ve bölgemiz sanayisi için gurur kaynağı olmuştur. Gelinen yer eğer NKUTEK TGB binalarının bitirilmesi ile en kısa sürede ilk 10 un arasında alabileceğinin kanıtı olarak görülebilir. Bu üstün başarı ekip ruhunun ve sanayi ile bütünleşmenin bir sonucudur. Konu ile ilgili Üniversitemiz Rektörü  Prof.Dr.Osman Şimşek  her alanda olduğu gibi Üniversite Sanayi işbirliği içinde yer alan TGB’lerin ülkemize ve üniversitemize büyük katkıları olduğunu bahsederek bu güzel aşamayı bize yaşatan  NKUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker ve çalışma arkadaşlarına Namık Kemal Üniversitesi olarak teşekkür etmiştir.

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3




>