Namık Kemal Üniversitesi 2012 Yılının En İyilerini Seçti
27-02-2013

Üniversitemiz Gıda Topluluğu Organizatörlüğü, Radyo NKÜ ve NKÜ TV desteğiyle gerçekleştirilen, “NKÜ Medya Ödülleri 2012”, Rektörlük Konferans Salonda düzenlenen tören ile sahiplerini buldu.

1 Aralık 2012 tarihinde başlayan ve 31 Ocak 2013 tarihinde sonlanan oylama neticesinde, en fazla oy alan aday katıldığı kategoride birinci olmaya hak kazandı. Üniversite öğrencilerinin katıldığı ve halka açık olarak internet üzerinden yapılan oylama sonucunda 45 bin oy ile belirlenen 17 farklı kategoride ödül verildi.

“NKÜ Medya Ödülleri 2012” töreninde, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Av. Nevim Kaçar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, öğretim elemanları, birçok ünlü sanatçı, oyuncu, TV programcısı ve öğrenciler bir araya geldi. Aynı zamanda yoğun ilgi nedeniyle salona sığmayan öğrencilerimiz Rektörlük Fuaye Salon’na kurulan dev ekran ile ödül törenini izledi.

Oyuncu ve Tiyatrocu Arda Esen’in sunuculuğunu yaptığı törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, medyanın bilgilendirme, kültürel devamlılık, toplumsallaştırma, kamuoyu yaratma gibi işlevlerine dikkat çekerek, “Bu anlamda medya, insanların iletişimi açısından önemli bir kurumdur. Toplumumuzun gelişmesinde ve ilerlemesinde önemli katkılar sağlamaktadır” dedi.  Prof. Dr. Şimşek, konuşmasına  “Böylesine önemli görevleri yerine getiren medyamızın sevilen isimleriyle bir aradayız. Namık Kemal Üniversitesi olarak, bu güzel günde aramızda olmalarından gurur duyduğumuz, üniversitemizi onurlandıran değerli 2012 Medya Ödüllerinde derece alan adayları kutluyorum” sözleriyle sonlandırdı.

“En İyi Haber Spikeri” ödülüne layık görülen Nazlı Tolga, törende genç bir üniversitede gençlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek teşekkür etti.

En İyi Erkek Şarkıcı Ödülünü alan Mustafa Ceceli, daha sonra piyano eşliğinde şarkı söyleyerek, salondakilere keyifli anlar yaşattı.

Yaşam Boyu Onur Ödülü Türkan Şoray’a verildi. Şoray, “Gösterdiğiniz bu sıcaklığa, yakınlığa, mutluluğa teşekkür ediyorum. Gençlerle birlikte olmak, Namık Kemal Üniversitesi Ödülü ile onurlandırılmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Onur Ödülü ise, geçen ay aramızdan ayrılan Usta Gazeteci Mehmet Ali Birand adına Eşi Cemre Birand’a verildi.  Cemre Birand, “Mehmet Ali Birand aramızda olsaydı gençlere birkaç öğüt verirdi. Şimdi onun adına ben ileteceğim. Cesur olun, inançlarınızdan ödün vermeyin, adil olun, yakınlarınızı yanınızdan ailenizi civarınızda tutun, sıhhatinize dikkat edin” sözleriyle gençlere tavsiyelerde bulundu.

“NKÜ Medya Ödülleri 2012” töreninde ödüle layık görülen ve aramıza katılamayan adaylarımız da gönderdikleri mesajlar ve video görüntüleriyle teşekkür ettiler.

Törende ödüle layık görülen sanatçılar ve ödüle layık görüldükleri kategoriler:  En İyi Ana Haber Spikeri Nazlı Tolga, En İyi Radyo Programı Zeki Kayahan Coşkun,En İyi Erkek Şarkıcı Mustafa Ceceli, En İyi Magazin Programı Show Tv Show Klup, En İyi Gezi Programı Gülhan’ın Galaksi Rehberi Gülhan Şen, En İyi Dizi Seksenler (Birol Güven-Rasim Öztekin), En İyi Erkek Oyuncu Ahmet Kural, En İyi Kadın Oyuncu Çiğdem Batur, En İyi Kadın Şarkıcı Hande Yener, En İyi Yarışma Programı Eser Yenenler - Eyvah Düşüyorum, En İyi Hafta Sonu Sabah Programı Murat Güloğlu, En İyi Spor Programı Telegol-Serhat Ulueren, En İyi Spor Yorumcusu Uğur Meleke, En İyi Tartışma Programı  Abbas Güçlü (Genç Bakış), En İyi Spor Spikeri Güntekin Onay, Yaşam Boyu Onur Ödülü Türkan Şoray, Onur Ödülü Cemre Birand, Teşekkür Ödülü Tayyar Işıksaçan.