Namık Kemal Vefatının 134. Yılında Mezarı Başında Anıldı
05-12-2022

Vefatının 134. yılı vesilesiyle gerçekleştirilen anma programı kapsamında “Vatan ve Hürriyet Şairi” Namık Kemal, Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi Bolayır köyünde bulunan mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Törene Üniversitemizden Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür Şube Sorumlusu Bülent YILMAZ ve öğrenciler katıldı.

Çanakkale Valiliği, Çanakkale Garnizon Komutanlığı, Gelibolu Kaymakamlığı ve Gelibolu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen törende, Namık Kemal’in vefatının 134. yılı münasebetiyle kabrine çelenk konulmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Namık Kemal’in şiirlerinden örneklerin okunması ve Şehzade Gazi Süleyman Paşa’nın kabrinin ziyaret edilmesi ile resmi tören sona erdi.