NKÜ’nün Çok Uluslu Avrupa Birliği Projelerine Bir Yenisi Eklendi
25-01-2021



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin ortağı olduğu ve Polonya’dan Zielona Góra Üniversitesi’nin yürütücülüğünde devam eden ‘Social Education on the Move (SoMoveED) Projesi’nin açılış toplantısı çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Proje Ofisi Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Duygu DOĞAN’ın proje koordinatörü olduğu toplantıya, NKÜ proje ekibinde yer alan araştırmacılar olarak Fen-Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Buğra ZENGİN, Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Arş. Gör. Dr. Öznur YAŞAR ve Proje Ofisi Koordinatörlüğü Personeli Ali Çağlar KARABIYIK katıldı.

10 Avrupa ülkesinden toplam 8 üniversite, 2 sivil toplum kuruluşu ve bir özel şirketin ortaklığında yürütülen SoMoveED Projesinde, yükseköğretimde hareketliliğe dayalı alternatif sosyal öğrenme modelleri geliştirilmesi ve iyi uygulama örneklerini yaygınlaştırıcı öğretmen ve öğrenci el kitapları ile editörlü bir araştırma kitabı yayınlanması planlanmaktadır.

Avrupa Birliği Erasmus+ Yükseköğretimde Stratejik Ortaklıklar (KA2) Programı kapsamında 392 Bin Avro bütçe ile desteklenen ve 36 ay sürecek olan SoMoveED, Üniversitemizin Erasmus+ kapsamında yürüttüğü ikinci, eğitim-öğretim modellemesine yönelik ise ilk uluslararası projesidir.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4




>