NKÜ’nün Ortağı Olduğu, AB Destekli AGREEN İnternet Platformu Tanıtım ve İçerik Kullanımı Çalıştayı Gerçekleştirildi
20-06-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin ortağı olduğu, Avrupa Birliği (AB) destekli “Karadeniz Havzası’nda İklime Duyarlı, Yeşil Tarım İçin Sınırötesi Ortaklık (AGREEN)” Projesi kapsamında, AGREEN İnternet Platformu Tanıtım ve İçerik Kullanımı Çalıştayı çevrim içi düzenlendi.

Moderatörlüğünü AGREEN Proje Koordinatörü Prof. Dr. Tolga ERDEM’in yaptığı çalıştayda açılış konuşmalarının ardından, AGREEN Projesi Uygulama Topluluğu Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Duygu DOĞAN, projenin ilk 24 ayında gerçekleştirilen faaliyetleri, proje çıktılarını ve “Uygulama Topluluğu” kavramının proje çalışmalarına nasıl yön verdiğini anlattı.

Ardından AGREEN İnternet Platformu ve Lojistik Haritalama Uzmanı olarak görev alan Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk ALBUT, AGREEN İnternet Platformu arayüzünü tanıtarak, “İklime Duyarlı Tarımda Girişimcilik Eğitimleri”nde platformun kullanım detaylarını aktardı. İkinci sunumunda da projenin Karadeniz Havzası ülkelerinde iklime duyarlı tarım ürünlerinin satışını gerçekleştiren yerel üreticiler ve işletmelerin lokasyonunu belirten “AGREEN İnteraktif Lojistik Merkezleri Haritası’nı” tanıttı.

Son oturumda ise AGREEN Uygulama Topluluğu Uzmanı ve Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih KONUKCU, “AGREEN İklime Duyarlı Tarımda Girişimcilik Eğitimi” konulu bir sunum yaptı. Toplam 30 saatlik ve 5 modülden oluşan AGREEN Girişimcilik Eğitimi’nin yüzyüze ve çevrimiçi ortamlarda yürütüleceğini söyleyen KONUKCU, müfredat içerikleri ve programın eğitim detayları hakkında bilgiler verdi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin ortağı olduğu AGREEN Projesi’nin hedefleri arasında Karadeniz Havzası menşeli bir marka stratejisi oluşturmak, iklimde duyarlı tarım modelleri geliştirmek, internet tabanlı sınırötesi öğrenme ortaklıkları kurmak ve sürdürülebilir tarımda genç girişimcileri desteklemek yer alıyor. Proje, planlanan uluslararası faaliyetler ve saha çalışmaları ile yoğun biçimde sürdürülüyor.

 

 

 

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6




>