NKÜ’de “Üniversitelerin Sürdürülebilirliğinde Uluslararası Endeksler: Green Metric” Adlı Konferans Düzenlendi
08-06-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çevre Yönetimi Komisyonu Başkanlığınca “Üniversitelerin Sürdürülebilirliğinde Uluslararası Endeksler: Green Metric” adlı konferans düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Çevre Mühendisliği bölümü öğretim elemanı ve Çevre Yönetimi Komisyonu üyesi Arş. Gör. Dr. Can Burak ÖZKAL moderatörlüğünde, Ankara Üniversitesi Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı Öğretim Görevlisi ve Üniversitemiz Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi Reva ŞERMET ‘in sunumuyla gerçekleştirilen konferansta, Üniversitemizin çevre ve sürdürülebilirlik alanında uluslararası sıralamalarda yer alması, böylece kampüslerimizdeki sürdürülebilirlik çalışmalarının dünya çapında değerlendirme ve karşılaştırmasının sağlanması hedeflerinden bahsedildi ve ardından Green Metric başvuru süreci, yapılması gerekenler ve yol haritası genel hatlarıyla tanımlandı.

Etkinlik sonunda akademik ve idari personel ile öğrencilerin soruları cevaplanarak, sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında katılımcılığın sağlanmasının önemi üzerinde duruldu.

Konferans toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3




>