NKÜ’de ‘Trakya’nın Renkleri’ İsimli Harita ve Poster Sergisi Düzenlendi
04-06-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencileri tarafından ‘Haritalarla Trakya’nın Renkleri’ isimli sergi düzenlendi.

Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet ÖZDEŞ danışmanlığında öğrenciler tarafından hazırlanan Kartografya ve Coğrafi Bilgi Sistemleri alanında el emeği ürünlere ait haritaların yer aldığı sergide ana tema, başta Tekirdağ olmak üzere Trakya yarımadasının coğrafi unsurları olarak belirlendi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet HACIOĞLU, AFAD ve diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla Fen Edebiyat Fakültesi sergi alanında gerçekleşen serginin açılış töreninde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet HACIOĞLU, Coğrafya Bölüm Başkanı Doç. Dr. Emre ÖZŞAHİN ve Öğr. Gör. Dr. Mehmet ÖZDEŞ birer konuşma gerçekleştirdiler.

Fiziki ve beşerî unsurların yanında kültürel ve güncel ekonomik verilere yer verilen çalışmalarda coğrafya öğrencileri birbirinden başarılı harita ve posterlerini sergiledi. Ayrıca elle çizim ve Coğrafi Bilgi Sistemlerinin çeşitli analizlerini kullanarak oluşturulan haritalar, bilimsel poster şeklinde sergide yer aldı.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8




>