Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in himayelerinde ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ’ün önderliğinde, İnşaat Bölümü tarafından ‘Sürdürülebilirlik ve Yapısal Tasarım Günü 6 - Geleneksel Malzemelerle Prefabrikasyon ve Sürdürülebilirlik Çalıştayı’ düzenlendi.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Esenyurt Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi’nden akademisyenlerin ve sektörden (Çorlu Sanayi ve Ticaret Odası, Şahinler Holding, Avrupa Serbest Bölgesi İşletici AŞ., Polifarma İlaç, F=m.a Proje, Demir Grup, Sistem Alüminyum, Ytong, Zorlu Grubu, Penti) firmaların katılımı ile sanayi yapılarının sürdürülebilirliği, enerji verimliliği ve prefabrikasyonla ilgili ‘Sürdürülebilirlik ve Yapısal Tasarım Günü 6 - Geleneksel Malzemelerle Prefabrikasyon ve Sürdürülebilirlik Çalıştayı’, ‘Yalnızca 1 Gün’ konseptiyle Rektörlük Konferans Salonu ve Fuaye Alanında gerçekleştirildi.
İnşaat Mühendisi Namık EREN anısına düzenlenen çalıştaya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, kurum ve kuruluşların temsilcileri, STK’lar, sanayici ve iş insanları, firmaların yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER gerçekleştirdiği açış konuşmasında “Kullandığımız eşyadan, giydiğimiz giysiye kadar malzemeden oluşuyor. Malzeme, şekil değiştirerek karşımıza çıkıyor. Eski çağlarda taş ve sopalar malzeme iken, günümüzde malzeme kavramının formu çok farklı noktalara taşındı. Hatta nano malzemelere doğru bir kayış var. Tabi bunun beraberinde yapının özelliklerinin de değişmesi söz konusu oluyor. Teknolojinin tanımı gereği artık malzeme dediğimiz şeyde hafiflik ve küçüklük aranmakta. Bu teknolojileri ileri taşıyacak olan siz gençlersiniz. Üniversiteniz, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, ‘inovasyon’ adına yapacağınız çalışmalarınızda bilin ki daima yanınızdadır” dedi ve kendi çalışmalarından örnekler verdi. Prof. Dr. EKER, son olarak emeği geçenlere ve davetli konuşmacılara katkılarından dolayı teşekkür etti.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ ise konuşmasında çalıştayın Teknik Bilimler MYO İnşaat Bölümü tarafından düzenlendiğini belirterek, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunu tanıttı ve “Okulumuz, bölgeye mesleki teknik katma değer sağlamaktadır” dedi. Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ konuşmasında 3+1 diye tabir edilen (3 dönem okulda teorik dersler, 1 dönem sektörde uygulama) staj programından bahsederek, bu uygulamanın hayata geçmesinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in büyük desteği bulunduğunu belirtti. Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ ayrıca konuşmasının sonunda tüm konuşmacılara, katılan firma temsilcilerine ve çalıştaya destek veren herkese teşekkürlerini iletti.
Açılışş konuşmalarının ardından çalıştay kapsamında sanayi yapılarının sürdürülebilirliği konusunda sektörün ve akademisyenlerin konuşmacı olduğu oturumlar yüzyüze gerçekleştirildi. Sunumlarda ilaç, alüminyum, yeni nesil sanayi siteleri, tekstil, yapı elemanı üreticileri gibi farklı sektörlerin endüstriyel yapılarının mimari tasarımından, sürdürülebilirliğine ve bunun kent ölçeğinde değerlendirilmesine kadar geniş bir skalada prefabrikasyon uygulama-saha örnekleri üzerinden değerlendirildi.
Çalıştayla eşzamanlı olarak sürdürülebilirlik ve yapısal tasarım alanında Mimarlık ve İnşaat Bölümü öğrenci projeleri TNKÜ Sergi Salonunda sergilendi. Çalışma gruplarının temsilcileri ayrıca, öğrenci sunumları oturumunda grup çalışmalarında ürettikleri malzemeleri ve sürdürülebilirlik için bu malzemelerin ortaya koyduğu katma değeri katılımcılara tanıtma fırsatı buldu.
Çalıştay ve sergi gün boyu devam etti. 700’ün üzerinde katılımcının katıldığı etkinlik, Üniversitemiz YouTube kanalı NKÜ TV’den de canlı yayınlandı.
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız ...