NKÜ’de ‘Peygamberimiz (SAV) ve Gençlik’ Konferansı Gerçekleşti
03-03-2020



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi öğrenci toplulukları ile sivil toplum kuruluşlarının Tekirdağ temsilcilikleri tarafından düzenlenen ‘Peygamberimiz (SAV) ve Gençlik’ konulu konferans ilgiyle karşılandı.

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı öğrenci topluluklarından Genç Gönüllüler Topluluğu, Medeniyet ve Düşünce Topluluğu, Yeniler Topluluğu ile Ensar Vakfı, Tekirdağ Genç İHH, İlim Yayma Cemiyeti Tekirdağ Şubesi ve Tekirdağ TÜGVA’nın birlikte düzenlediği konferans NKÜ Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşti.

Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN de açış konuşmasında bulundu ve Peygamber (SAV) Efendimizin gençler için rol model olduğunu vurgulayarak, konferansın konuşmacısı Emekli Müftü ve Müderris Ahmet AKGÜL’ün Üniversitemiz öğrencilerine vereceği konferans ile bunu bir kez daha hatırlatacak olmasından dolayı memnuniyetini ifade etti.

Ardından Emekli Müftü Ahmet AKGÜL verdiği konferansta “Bugünün gençleri yarının anne - babaları ve öğretmenleridir. Eğitimin temeli ise edep ve ahlaktır. Ahlakın kaynağı da din ve nübüvvettir. Sağlam zemine oturtulmuş İslam akidesi de evvela gençlerimize verilmelidir” dedi ve “İmanınızı hayatınıza yansıtın. Amelsiz iman, meyvesiz ağaca benzer” şeklinde konuştu.

Konferans sonunda günün anısına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve İlahiyat Fakültesi öğrencilerini temsilen Dr. Öğr. Üyesi Nizamettin KARATAŞ tarafından konuşmacı Ahmet AKGÜL’e takdimde bulunuldu. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6




>