NKÜ’de ‘28 Şubat Post Modern Darbe’ Konferansı Gerçekleşti
01-03-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde ‘28 Şubat Post Modern Darbe’ konulu konferans Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşti.

Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ’ın konuşmacısı olduğu konferansın sunuculuğunu ise Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ yaptı.

Konferansı, Üniversitemiz Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Fakülte Dekanları ve Yüksekokul Müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler izledi.

Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, darbe kavramı ve darbeler tarihine değinerek başladığı konuşmasında 28 Şubat’a giden süreci, çok partili dönemden itibaren ülkemizde değişen demografik yapı ve statükoyu korumak isteyen kesimlerin küresel irtibatları bağlamında değerlendirdi. Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, “Bir toplum, bir ülke aynı şeylere inanan ve aynı şekilde yaşayan bir kitleden oluşmaz. İslamî çalışmaları olan birisi olarak söylüyorum; Peygamber toplumu olsanız bile bu böyledir. Yani farklı yaşayan, farklı inanan insanlar muhakkak olur. Dolayısıyla bir ülkede farklı yaşayan, farklı inanan, farklı görünümlere bürünen birileri her zaman olacaktır. Önemli olan kamunun, genelin yaşamını tehdit etmemesi; ülkenin, devletin bağımsızlığını tehdit altına sokmaması, huzuru baltalamaması, genel gidişata zara vermemesi gibi ilkeler açısından düşünmek lazım. O zaman da kişinin kılığı kıyafeti, dini önemli değildir; önemli olan işlediği suçudur, yaptığı yanlışıdır. Dolayısıyla bu ülkede eğer daha huzurlu yaşamak istiyorsak; daha müreffeh bir hayat yaşamak istiyorsak kendi özgürlüğümüzün, başkaları için de özgürlük olduğunu, kendi haklarımızın başkaları için de hak olduğunu bilerek ortak paydada, insanlık paydasında buluşmamız gerekiyor. Ben, bu ülkenin güvenini, huzuru bozan 28 Şubat gibi harici, yapay müdahalelerin bir daha görülmemesi temennisiyle hepinize sağlık, huzur ve başarılar diliyorum” dedi.

Konferansın sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ’a günün anısına takdimde bulunurken, “Her türlü darbe ve darbe girişiminin şahsım ve Üniversitem olarak karşısındayız. Dolayısıyla, 28 Şubat 1997’de yaşanan sıkıntılı günleri unutmamak ve unutturmamak önemliydi. Bu bağlamda Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ Hocama, bizlerle paylaştığı kıymetli bilgileri için teşekkür ediyorum. Rabbim bir daha ülkemizde darbe ve darbe girişimi yaşatmasın. Herkes özgürce eğitimini tamamlasın” dedi.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7




>