NKÜ’de ‘107. Yılında Çanakkale Zaferi’ Konulu Çevrim İçi Söyleşi Yapıldı
19-03-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BALKAM) tarafından ‘107. Yılında Çanakkale Zaferi’ konulu çevrim içi söyleşi düzenlendi.

BALKAM Müdürü Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ moderatörlüğünde, Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Sait CANDAN’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, akademik ve idari personel ile  öğrenciler katıldı.

Programa ‘1915 Çanakkale Köprüsü’ açılışı dolayısıyla Çanakkale’ye gittiği için yolculuk esnasında bağlanan Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN gerçekleştirdiği selamlama konuşmasında, “Çok anlamlı bir gündeyiz. İstanbul’un fethi, Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Zaferi, günümüze gelirsek 15 Temmuz gibi tüm bu kahramanlıklar tarihimizde altın harflerle yazılmıştır. Bu anlamlı günde, bu söyleşiyi planladıkları için Hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Hayırlı bir söyleşi olmasını diliyorum” dedi.

BALKAM Müdürü Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıl Dönümü münasebetiyle düzenlediğimiz programımızda Çanakkale Cephesi’ni ele alacağız. Türk tarihi büyük kahramanların kazandıkları zaferlerle doludur. Çanakkale Cephesi’nde kazanılan büyük başarılar da bunların en önemlilerinden biridir. Çanakkale; Anadolu’dan, Balkanlar’dan ve yurdun her tarafından gelerek, vatanımızın müdafaası için canlarını feda eden isimsiz kahramanların dünyaya meydan okuduğu yerdir. Çanakkale, Türk askerlerinin zor şartlarda yazdığı bir kahramanlık destanıdır” diyerek sözü konuk katılımcıya devretti.

Doç. Dr. Ahmet Sait CANDAN ise sunumunda “18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi ve Çanakkale Savaşının Türk milletinin yiğitlik ve kahramanlıklarla bezenmiş muhteşem tarihinde seçkin bir yeri vardır. Türkler bu savaşta gerçekten bir ölüm kalım savaşı verdiler. Yedi düvele karşı verilen bir savaştı bu. Buna karşılık saldıran devletler için ise tam bir yenilgidir Çanakkale! Çanakkale Savaşı, önce deniz savaşı, sonra kara savaşı ve kısmen de hava harekâtından oluşan bir bütünlük arz ediyor. Deniz ve Kara muharebeleri birbirinden önemli ve değerli sonuçlar doğurmuş ve özellikle Türk askeri ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk açısından büyük bir kahramanlık destanını tarihimizde teşkil etmiştir” şeklinde konuştu.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2




>