Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2018 yılından bu yana geleneksel olarak verilen Engelsiz Üniversite Ödülleri’nin bu yıl gerçekleşen üçüncüsünde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi aldığı bayrak ödülleriyle yine engelleri yıktığını gösterdi.
YÖK, her yıl yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla “Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni” düzenliyor. Bu kapsamda Üniversiteleri kendine özgü değerlendirme kriterleri çerçevesinde değerlendiriyor ve bu değerlendirmelerinin sonucunda her üniversiteye puan vererek, sıralıyor. Bu sıralamanın sonucunda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir başarı elde etti.
YÖK değerlendirmeleri neticesinde üç ayrı kategoride “Engelsiz Üniversite Bayrakları” veriyor. Bu kapsamda Turuncu Bayrak “Mekânda Erişilebilirlik Bayrağı”, Yeşil Bayrak “Eğitimde Erişilebilirlik Bayrağı”, Mavi Bayrak “Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik Bayrağı” olarak veriliyor. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), 141 başvuru yapılan Yeşil Bayrak ödülünü alan 8 üniversite arasına ve Mavi Bayrak ödülüne layık görülen 12 üniversite arasına girdi. İİBF, bu bayraklar dışında Turuncu Bayrak ödülüne aday olmaya da hak kazandı. Böylece aldığı ve hak kazandığı bayraklar ile Üniversitemiz içerisinde de rekor kırdı.
Çerkezköy Meslek Yüksekokulu (MYO), Fen Edebiyat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Muratlı MYO, Rektörlük Binası, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (Hastane), Sosyal Bilimler MYO, Tıp Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Yaşam Merkezi, Ziraat Fakültesi A ve B Bloklar da “Mekânda Erişim” kategorisinde Turuncu Bayrak ödülüne aday olmaya hak kazandı.
Bölgesinde fark edilecek şekilde faaliyetlerini sürdüren Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, aldığı bu ödüller sayesinde öğrencilerine ve personeline kaliteli bir yaşam ortamı ve fiziksel olanaklar sunarak geleceğe daha iyi bakmalarını sağlıyor. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde başarıya ulaştıran düzenlemelere örnek olarak Üniversite binalarının girişlerinde yer alan çağırma butonları sayılabilir. Bu butonlar sayesinde engelliler, bina güvenlik görevlilerine ulaşmakta ve görevliler kendilerini binaya girişlerinde kolaylaştırıcı desteği sunmaktadır. Yürüme yollarında ve benzeri alanlarda da oluşturulan kolaylaştırıcı ve uyarıcı düzenlemeler ile düzenekler de bu çerçevede devreye alındı.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, rahat bir kampüs yaşantısını sunma yolunda çalışmalarını hızla sürdürüyor. Üniversite, sadece fiziksel engelliler değil, diğer engelliler ile ilgili çalışmaları da hızlı bir şekilde devreye sokarak faaliyetlerini devam ettiriyor.
13 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen Üniversite Senatosu toplantısında düzenlenen törenle adı geçen fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının dekan ve müdürlerine alınan bayraklar ile ilgili YÖK’ün göndermiş olduğu belge takdim töreni gerçekleşti. Kazanılan başarının NKÜ ailesince paylaşıldığı törende Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi yönetimi olarak engelsiz kampüs projesi kapsamında pek çok çalışmayı hayata geçirdiklerini, bu çalışmalarının sonucu olarak ödüle layık görülmekten son derece mutlu olduklarını ifade etti. Rektör ŞAHİN, engelli bireylerin topluma katılmaları noktasında üniversitelerin çok önemli bir rol oynadığını belirterek Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin engelli öğrencilerin engelsiz bir üniversite ortamında öğrenim görecekleri mekanları tasarlamayı en önemli amaçları arasında saydıklarını kaydetti. Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Okullarımızın başarısı bizlere sevinç ve mutluluk verdi. Engelsiz Üniversite demek, kimseyi ötekileştirmeden kolaylık ve ferahlık sunan bir ortamda eğitim hakkının engelli bireylere yaşatılması demektir. Bizleri gururlandıran okullarımızı tebrik ediyoruz” dedi.
Törende Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI Genel Sekreter Murat Kamil TIRPANCI, Dekanlar, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri bulundu.
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız ...
Tıklayınız. ...
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi 1992-1995 Dönemi Dekanı ve Tarla Bitkileri Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat ALTIN'ın eşi, Teknik Bilim...