NKÜ’den 4004 TÜBİTAK Projesine Destek
07-10-2022

Tekirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görev yapan öğretmen Nurel BOZKURT BARUT’un yürütücülüğünü üstlendiği 4004 TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında desteklenen “Güneş'ten Gelen Enerji-5” isimli proje Üniversitemizin de desteğiyle tamamlandı.

Proje kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yelda YALÇIN GÜRKAN, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Evren CABİ, Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Emrullah CULPAN, Biyolog Ogün DEMİR, Biyolog Aybüke KIZILIRMAKLI ve Rehber Öğrenci Emine DURMAZ çeşitli etkinlerde eğitimler vererek projeye destek oldu.

Proje kapsamında katılımcı öğrencilerin doğa eğitimi ve bilim konusundaki eksikliklerinin giderilmesinin, yaşamlarının her alanında doğayı sevme, koruma, çevre sorunlarına karşı bilinçli ve etkin olma becerilerini geliştirmelerinin ve doğa, bilim, teknoloji konularında farkındalıklarını artırmalarının amaçlandığı belirtildi.

Proje Web Sitesi: https://gunestengelenerji.wixsite.com/mtal