NKÜ’de Yeni Kayıt Olan Uluslararası Öğrencilere Yönelik Oryantasyon Programı Düzenlendi
02-11-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü tarafından Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda 2022-2023 eğitim - öğretim yılında üniversitemizde öğrenim görmek amacıyla fakülte ve meslek yüksekokulların bölümlerine kayıt yaptıran uluslararası öğrencilere yönelik oryantasyon programı düzenlendi.

Yeni kayıt yaptıran uluslararası öğrencilerin uyum sağlamalarını kolaylaştırmak, üniversitenin yapısını ve olanaklarını tanımalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen programa NKÜ Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk ETİ, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinde görevli Öğr. Gör. Nazlı Çağıl KÜÇÜKGÖKSEL, akademik ve idari personel, Uluslararası Öğrenciler Topluluğu Başkanı Endri TAFAJ ve Uluslararası Öğrenciler Topluluğu Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

Oryantasyon programında konuşma gerçekleştiren Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk ETİ, “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in göreve gelmesiyle birlikte üniversitemizin uluslararası öğrenci sayısında önemli bir artış yaşanmıştır. Üniversitemizde İtalya’dan Somali’ye, Ürdün’den Çin’e, Adriyatik’ten Balkanlara kadar dünyanın 57 farklı ülkesinden 2200 öğrencimiz eğitim görmektedir. 2019’da yaklaşık 300 olan uluslararası öğrencilerimizin sayısı Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in yoğun çabaları sonucunda Yökseköğretim Kurulu (YÖK)’nun üniversitemizi Türkiye’deki 3 üniversiteden biri olan Balkan Kontenjanlı Üniversite olarak tanımlaması ile birlikte 2022 yılında 2200'ü aşmıştır.” dedi.

Uluslararası Öğrenciler Topluluğu Başkanı Endri TAFAJ ile Topluluk Yönetim Kurulu Üyeleri ise kendilerini ve topluluğu tanıtarak uluslararası öğrencileri bilgilendirdiler. Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4




>