NKÜ’de Türk Müziği Saz Eserleri Konseri Düzenlendi
09-11-2022

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Öğretim Elemanları tarafından ‘Türk Müziği Saz Eserleri Konseri’ düzenlendi.

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen konserde solist olarak keman icrasında Öğr. Gör. Dr. Haluk BÜKÜLMEZ yer alırken, ud icrasında Doç. Dr. Arda GÖKSU ve kanun icrasında Öğr. Gör. Anıl Nejat SEKMEN yer aldı.

13 farklı bestekâra ait 15 seçkin eserin seslendirildiği Türk Müziği Saz Eserleri konserinde Yegâh, Ferahfeza, Sultan-ı Yegâh ve Nihâvend olmak üzere 4 makamda Peşrev, Saz Semai, Longa, Sirto ve Oyun Havası olmak üzere de 5 farklı formda eserler yer aldı.

Konserin ilk kısmında 12 eser icra edilirken, solist Öğr. Gör. Dr. Haluk BÜKÜLMEZ’in keman ile geçiş taksiminin ardından Nihavend makamında 3 eser daha icra edildi.

Yoğun ilgi gören konsere akademik ve idari personel, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.