NKÜ’de Tekirdağ’ın Kurtuluşu’nun 100. Yılı Paneli Düzenlendi
15-11-2022



Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla, Üniversitemiz Kültür-Tarih-Sanat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Tekirdağ’ın Kurtuluşu’nun 100. Yılı Paneli” düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Hüseyin UZUNLAR, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah NAİR, NKÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, Namık Kemal Derneği Başkanı Sezai KURT ve Hüseyin GEZER, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman BOZKURT, Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BALKAM) Müdürü Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ, Tekirdağ Kültür-Tarih-Sanat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan DEMİRHAN, Tekirdağ Kültür-Tarih-Sanat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Arş. Gör. Oğuz ERSÖZ, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Moderatörlüğünü BALKAM Müdürü Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ’ın yaptığı panelde konuşan panelist Prof. Dr. Abdurrahman BOZKURT, Mondros Mütarekesi sonrasında Doğu Trakya’nın fiilen işgal edilmesi ve Sevr sürecinde İtilaf Devletleri tarafından Yunanistan’a devrinde etkili olan faktörler üzerine kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Abdurrahman BOZKURT’un ardından konuşmasını gerçekleştiren Doç. Dr. Hasan DEMİRHAN, Trakya ve Tekirdağ’ın işgalinde Trakya’daki Rum çetelerinin cinayetleri, Türk nüfusun bölgeden çıkarılma gayretini, Trakyalıların teşkilatlanması sürecinde Trakya-Paşaeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin faaliyetleri ve Mustafa Kemal ATATÜRK’ün rolüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ ise Doğu Trakya’nın işgali konusunda Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ‘Trakya davası Anadolu davası ile eş değerdedir’ dediğini belirterek, Doğu Trakya’nın kurtuluşunda Anadolu’daki mücedelenin etkisi ve rolünü ele alan bir konuşma yaptı.

Panelin ardından Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, günün anısına panelistlere plaket takdiminde bulundu.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15
Namık Kemal Üniversitesi16
Namık Kemal Üniversitesi17




>