NKÜ’de TBMM’nin 100. Yılı Onuruna Sanal Konferans Gerçekleşti
23-04-2020



Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. Yılı dolayısıyla Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde bir sanal konferans gerçekleşti.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BALKAM) tarafından düzenlenen ve “Türk Siyasi Tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin Açılışına Giden Süreç ve Meclisin Açılışı” konulu konferansı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN yönetti.

Zoom uygulaması üzerinden canlı olarak gerçekleşen konferansta BALKAM Müdürü Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ da konuşmacı olarak yer aldı.

Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Fakülte Dekanları, Meslek Yüksekokulu Müdürleri ve akademisyenler online olarak katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Türkiye Büyük Millet Meclisi; hem milli mücadeleyi yönetmesi, hem de modern Türkiye Cumhuriyeti devletini kurarak milletimizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması noktasında dünyada birçok ilki gerçekleştiren meclis olması özelliği ile yüce milletimizin kalbinin attığı yerdir” dedi ve “Tüm milletimizin ve sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin kuruluşunun 100. yılını kutluyor, Gazi Meclisimiz nezdinde TBMM Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP ve tüm Milletvekillerimize şükranlarımızı arz ediyor; başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Milli Egemenlik uğrunda hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ediyorum” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ ise Türk siyasi tarihinde TBMM’nin açılışına giden zorlu süreci anlattığı konferans konuşmasında “Kuruluşunun 100. Yılını kutladığımız Meclisimiz, Aziz Milletimizin bağımsızlık mücadelesinin demokrasi ile yüceltildiği yerdir. Milli Egemenliğimiz milli birlik ve beraberlik ruhu ile değerini sonsuza kadar muhafaza edecektir” dedi.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4




>