NKÜ’de Nevruz Bahar Bayramı Kutlandı
21-03-2022

‘Nevruz Bahar Bayramı’ etkinlikleri, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı düzenlemesiyle NKÜ Spor Kompleksi önünde gerçekleşti.

Etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Dua okunması ile başlayan etkinlikler Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in Nevruz ateşini yakması ile devam etti. Ardından Ergenekon’dan çıkışı temsilen örs ve çekiç dövüldü.

Rektör ŞAHİN, “Nevruz içerdiği güçlü anlamlarla, yeni bir uyanışa, dostluğa, birlik ve beraberliğe yapılan bir çağrıdır. Tarihsel önemi itibariyle de birliğimizi ve beraberliğimizi perçinleyerek güçlü kılan anlamlı bir günün adıdır. Bu bağlamda öğrencilerimizin, personelimizin, Tekirdağlı hemşerilerimiz ile Aziz Milletimizin Nevruz Bahar Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar; sağlıklı günler dilerim” dedi.

Sonrasında halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisi ile devam eden program, öğrencilere lokma ikramı ile sona erdi.