NKÜ’de Geleneksel ‘Cumhuriyet Fidanı’ Dikim Töreni Gerçekleşti
31-10-2022

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde Cumhuriyet’in 99. Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında ‘Cumhuriyet Fidanı’ Dikim Töreni gerçekleşti.

Üniversitemizde geleneksel hale gelen ve bu yıl dördüncüsü yapılan ‘Cumhuriyet Fidanı’ dikimi etkinliğine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Genel Sekreter Murat Kâmil TIRPANCI, Senato Üyeleri, Fakültelerin Dekanları, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenci topluklarının katılımıyla Rektörlük Binası yanındaki alanda gerçekleştirildi.

Fidan Dikim Töreni öncesinde konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız münasebetiyle Üniversitemizde geleneksel hale getirdiğimiz Cumhuriyet Fidanı dikim törenimize hepiniz hoş geldiniz, şeref getirdiniz. İnşallah bu fidanlar büyür ve serpilir. Bizlerden sonra gelecek kuşaklarla da bu gelenek devam eder. Diktiğimiz fidanlar da seneye 100. yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimiz gibi ilelebet payidar olsun; ilelebet yaşasın. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Yüce Türk Devleti!” şeklinde konuştu.

Fidan dikimi sonrası İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Vezir HARMAN, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Millî Mücadele kahramanlarımız ve şehadet mertebesine ulaşan tüm güvenlik güçlerimiz için, Cumhuriyetimizin sonsuza kadar var olması temennisiyle dua okudu. Okunan duanın ardından etkinlik sona erdi.