NKÜ’de Gelenekselleşen ‘Cumhuriyet Fidanı’ Dikimi Etkinliği Gerçekleşti
28-10-2021



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde Cumhuriyet’in 98. Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla geleneksel ‘Cumhuriyet Fidanı’ dikimi etkinliği gerçekleştirildi.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilerek artık gelenekselleşen ‘Cumhuriyet Fidanı’ dikimi etkinliği Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Genel Sekreter Murat Kamil TIRPANCI, Senato Üyeleri, Fakültelerin Dekanları, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, akademik ve idari personelin katılımıyla Rektörlük Binasının yanındaki alanda gerçekleştirildi.

Fidan dikimi öncesinde bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Öncelikle hepinizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Bu yıl, Cumhuriyetimizin 98. Yılı. Aziz Milletimiz, İstiklal Savaşı’nda dünyanın sözde medeni devletleri karşısında durmakla kalmayıp verdiği şanlı mücadele ile tüm mazlum milletlere örnek olmuştur. Bu büyük zafer, milli egemenlik için Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle taçlanmıştır” dedi.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konuşmasının devamında, “Bugün burada sizlerle beraber, hür bir millet ve bağımsız bir devlet olarak yaşama azmimizi bütün dünyaya ilan edişimizin teminatı olan Cumhuriyetimiz, dikeceğimiz bu fidan gibi büyüsün, sonsuza kadar yaşasın diye coşku içerisindeyiz. Kampüsümüze ‘Cumhuriyet Fidanı’ dikmeye geçen yıllarda başlamıştık; bu yıl yine hep beraber üçüncüsünün dikimini gerçekleştiriyoruz ve artık geleneksel hale getirdik.  Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm milli mücadele kahramanlarımızı minnetle yâd ediyoruz. Cumhuriyetimiz var oldukça Üniversitemizde, bu şekilde sonsuza kadar Cumhuriyet Fidanları dikeceğiz. Etkinliğimize katılım sağlayarak, bizlerle birlikte olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizlerin ve tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyet Fidanlarımızın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10




>