NKÜ’de Eğiticilerin Eğitimi Etkinliği Gerçekleşti
06-10-2022



Üniversitemizde “Eğiticilerin Eğitimi” kapsamında “Öğretim Tasarımı ve İzlence Hazırlama” konusunda çevrimiçi eğitim düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi Öğretme ve Öğrenmeyi Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATA-ÖGEM) Müdürü Prof. Dr. Yüksel GÖKTAŞ’ın sunum yaptığı toplantıya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

Ders izlencelerinin detaylı bir şekilde hazırlanmasının önemine vurgu yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI da yaptığı konuşmada “En iyi öğretmen, sınıfta öğrencilerini bilişsel yönden aktif tutan öğretmendir” diyerek, ders esnasında öğrencilerin aktif bir şekilde derse katılmasına yönelik ders içeriklerinin hazırlanmasının önemine vurgu yaptı.

Ders izlencesinin (syllabus) önemi, kullanım amaçları, içeriği, hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar, ders izlencesinde öğrenme hedeflerinin belirtilmesinin yararları gibi konu başlıklarında detaylı bir sunum yapan Prof. Dr. Yüksel GÖKTAŞ ise ders müfredatlarının kapsamlı şekilde hazırlanmasının ileriki yıllarda da öğretim üyelerine katkı sağlayacağına dikkat çekti.

Yoğun katılımın olduğu toplantı soru-cevap bölümüyle sona erdi.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4




>