NKÜ’de Dünya Veteriner Hekimler Günü Programı
26-04-2017



Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından Dünya Veteriner Hekimler Günü münasebetiyle Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda bir etkinlik düzenlendi. 

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürsel Dinç, Trakya Bölgesi Veteriner Hekimleri Oda Başkanı Erdal İlgü, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka ve Üniversitemiz Rektör Yadımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay’ın açılış konuşmaları ile başlayan törende veteriner hekimlerin diğer mesleklerin mensupları kadar mesleğin sorunlarını anlatmada aktif olamadıkları, mesleğin lobiciliğini yeteri kadar yapamadıkları ifade edildi. Siyasi ve sosyal daha iyi temsil ve katılım ile mesleğin sorunlarına daha hızlı çözüm ve çözüme gönüllü kişiler bulunabileceği belirtildi.

Açılış konuşmalarının ardından etkinliğin konuşmacılarından İlaç firması sahibi Veteriner Hekim Emral Cömert, ‘Tavukçuluk Sektörüne Genel Bakış’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Tavukçuluğa dair kısa bir filmin de gösterildiği sunumda Cömert, “Veteriner Hekim aç kalmaz. Eskiden de Veteriner Fakülteleri gereğinden çok diye tartışılıyordu. Bugün sayıları 27 oldu ama hala aynı tartışma devam ediyor. Artık İngilizce bilen Veteriner Hekim aç kalmaz” dedi. Cömert ayrıca “Türkiye’nin tarımsal üretimde iyi bir yerde olduğunu, Hollanda’nın tarımsal ürün ihracatının Türkiye’den fazla olmasının sebebinin Mısır gibi ülkelerden yaptığı ithalatı Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine satabiliyor olmasından kaynaklandığını belirtti.

İkinci konuşmacı olarak ilk özel at kliniği kurucusu Erol Öztürk sözü aldı. Yıllardır saha hekimliği yaptığını belirten Öztürk “İşin enjektör tutan tarafını anlatayım” diyerek ‘Veteriner Hekimliğinde At ve At Hekimliği” üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Öztürk sunumunda, her fakülteye ayrı ayrı büyük meblağlarla yatırım yapmak yerine Fransa’da dört üniversitenin ortak kullandığı, halka açık olmayan ama bölge Veteriner Hekimlerinin teşhis koyamadığı vakalara, sahip olduğu donanımlarla teşhis koyarak Veteriner Hekimlere yardımcı olan bir merkezi örnek gösterdi. Daha sonra Türkiye’deki at mevcudiyetine dair istatistikleri paylaşan Öztürk, “Türkiye’de yetmişe yakın at hekimi var ve büyük çoğunluğu TJK’de” diyerek belli kurumlar hariç Türkiye’de gerçek anlamda at veterinerliği olmadığını belirtti. Salondaki Veteriner Hekim adaylarına seslenen Öztürk, “At veterineri olmak zorunda da değilsiniz. Ata bakmayı, ata yaklaşmayı bilseniz yeter. Bu noktadaki sıkıntı yüzünden bazen tüm Türkiye’ye hizmet vermek durumunda kalıyoruz” dedi.

Kısa bir müzik dinletisinin ardından 3. Geleneksel Süt Koşusu’nda dereceye giren öğrencilere madalyaları takdim edildi.

Madalya töreninin ardından konuşmacılara programa katkılarından dolayı Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürsel Dinç tarafından birer anı tablosu takdim edildi.

Programın son bölümünde Veteriner Hekimlik mesleği için kutsal kabul edilen Beyaz Önlük Giydirme Töreni yapıldı. Mesleğe adım atan Veteriner Hekim adayları sırasıyla beyaz önlüklerine kavuştuktan sonra program, toplu fotoğraf çekimi ve kokteyl ile son buldu.

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15
Namık Kemal Üniversitesi16
Namık Kemal Üniversitesi17
Namık Kemal Üniversitesi18
Namık Kemal Üniversitesi19
Namık Kemal Üniversitesi20
Namık Kemal Üniversitesi21
Namık Kemal Üniversitesi22
Namık Kemal Üniversitesi23
Namık Kemal Üniversitesi24
Namık Kemal Üniversitesi25
Namık Kemal Üniversitesi26
Namık Kemal Üniversitesi27

Haberler & Duyurular
Arşiv



>