NKÜ’de Deprem Tatbikatı Gerçekleşti
27-02-2023

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla düzenlenen “Temel Afet Bilgisi ve Depremde Güvenli Davranışlar” konulu konferans sonrasında, Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşe Handan DÖKMECİ’nin organize ettiği Deprem Tatbikatı gerçekleşti.

NKÜ Rektörlük Binasında gerçekleştirilen tatbikata Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN ve Prof. Dr. Murat TAŞAN ile Rektörlük personeli katıldı.

Doç. Dr. Ayşe Handan DÖKMECİ ile Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencilerinin koordinasyonunda gerçekleştirilen tatbikatta, acil durumların meydana gelmesi halinde uyarı verme, arama, kurtarma, tahliye, haberleşme ve ilk yardım gibi konularda bilgilendirmede bulunuldu.

Deprem Tatbikatı sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından depreme karşı hazırlık ve farkındalık kapsamında dizayn edilen ve gün boyunca ziyarete açık olan Deprem Simülasyon Tırını gezerek yetkililerden bilgi aldı.