NKÜ Öğretim Görevlisi Dr. Sıla BARUT GÖK’ün Patent Başarısı
19-04-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Sıla BARUT GÖK tarafından Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurusu yapılan ‘Yansımalı Akış Yoluna Sahip Bir UV-C Reaktör’ adlı buluş, 14 Nisan 2022 tarihinde ‘Faydalı Model Patenti’ onayını aldı.

Meyve suyu, süt gibi akışkanların Ultraviyole-C ışınla dezenfeksiyonu amacıyla geliştirilen buluşta, literatürdeki reaktörlerden farklı olarak akış yolu geometrisi ile yeni bir tasarım hayata geçiriliyor. Buluş, başta meyve suyu, süt, sıvı yumurta gibi sıvı gıdalar olmak üzere sıvılarda bulunan mikroorganizmaların inaktivasyonunu, ısı uygulamaksızın sağlamak amacıyla geliştirilen bir endüstriyel Ultraviyole reaktörü.

Dezenfeksiyon işlemi sırasında Ultraviyole ışının daha etkin şekilde nüfuz ettiği reaktörden elde edilen bilimsel sonuçlar, ‘UV-C Treatment of Apple and Grape Juices by Modified UV-C Reactor Based on Dean Vortex Technology: Microbial, Physicochemical and Sensorial Parameters Evaluation’ adlı makalede de yayınlandı.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>