NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi 2021-2022 Mezuniyet Töreni Gerçekleşti
08-07-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in katılımıyla mezuniyet törenini gerçekleştirdi.

Dekan Prof. Dr. Lokman Hakan TECER’in ev sahipliği yaptığı mezuniyet törenine akademik ve idari personel ile veliler ve öğrenciler katıldı. Törene Çorlu Kaymakamı Cafer SARILI, il ve ilçe protokolünün mensupları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile basın mensupları da iştirak etti.

Öğrenciler adına gerçekleşen konuşmaların ardından gelen mesajlar okundu. Sonrasında Dekan Prof. Dr. Lokman Hakan TECER gerçekleştirdiği konuşmada, “Bağımsız ve müreffeh bir toplumun yolu eğitimli bireylerden geçer. İnsanı eğitmek ise zaten ontolojik olarak değerli bir varlığı, entelektüel olarak da değerli ve yetkin kılmaktır. Eğitilmemenin bedelini insan ve toplumlar ağır öderler. Biz de bu gerçekten hareketle ilçemizin ve bölgemizin yıldızı olan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin Çorlu Mühendislik Fakültesi olarak, 8 Mühendislik Bölümümüzde 4000’in üzerinde öğrencimizi bölgenin ve sektörün özelliklerini ve inceliklerini bilen birer Mühendis olarak yetiştirdik ve bugün mezun ediyoruz” dedi ve devamında “Ülke ekonomisinin kalbinde, Trakya’nın merkezinde yer alan Çorlu Mühendislik Fakültesi akademik kadrosu, eğitim kalitesi, araştırma alt yapısı ve kurduğu Uluslararası, Ulusal ve Sanayi iş birlikleriyle, ülkenin ve bölgenin sorunlarını çözmeye çalışan sosyal sorumluluk anlayışıyla Türk mühendislik eğitimine imzasını atıyor” şeklinde konuştu. Dekan TECER son olarak öğrencilere hitaben, “Bugüne ulaşmayı çok istediniz. Azmettiniz ve başardınız. İşte bugün Mühendislik diploması almayı hak ettiniz. Hepinizi tebrik ederim” dedi.

Ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konuşmasında “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’. Bu felsefeyle 2006 yılından bu yana bilimsel çalışmalarıyla bilgiyi üreten ve yöneten Üniversitemizde geleceği inşa edecek binlerce mezun vermenin haklı gururunu yaşamaktayız. Bu gurur tüm öğrencilerimiz ve sevgili velilerimizle birlikte çok değerli akademisyenlerimiz ve tüm üniversite çalışanlarımızındır. Alanında yetkin ve yeterli akademik kadrosuyla, öğrenci odaklı eğitim anlayışıyla, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak öğrencilerimizi 21. Yüzyıl koşullarına farkındalık yaratarak hazırlıyoruz” dedi.

Rektör ŞAHİN daha sonra konuşmasında “Çorlu Mühendislik Fakültesi, Ziraat Fakültesi ile birlikte Üniversitemizin kurucu fakültesidir” diyerek planlanan tesisleşme yatırımları hakkında bilgiler ve müjdeler verdi.

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konuşmasında, “Sevgili veliler, sizlerin bugünkü duyguları herkesinkinden daha anlamlıdır. Ne kadar gurur duysanız azdır. Bizlere emanet edilen bu pırıl pırıl gençleri yetiştiren tüm akademik personelimize şükranlarımı sunuyorum. Sevgili öğrenci kardeşlerim; bugün sizler için yeni bir başlangıç günü. Kendinizi hayat boyu geliştirmeye lütfen gayret edin. Sizleri hayatınızın yeni bir dönemine uğurlarken hepinize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.

Son olarak Çorlu Kaymakamı Cafer SARILI mezunlara hitaben “Karşılaştığınız engeller karşısında asla pes etmeyiniz” diyerek mezuniyetlerinin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Programın devamında fakülte birincilerinin adı mezuniyet kütüğüne çakıldı. Sonrasında dereceye giren öğrencilere plaketleri takdim edildi. Üniversitemiz Bahar Şenliklerindeki müsabakalarda dereceye giren sporcu ve takımlara belge takdiminde bulunuldu. Ardından üstün başarı gösteren öğrencilere belge ve plaketleri verildi.  Takibinde diploma törenine geçilerek yeni mezunlara tek tek diplomaları takdim edildi. Program, geleneksel keplerin havaya fırlatmalarıyla son buldu.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15
Namık Kemal Üniversitesi16
Namık Kemal Üniversitesi17
Namık Kemal Üniversitesi18
Namık Kemal Üniversitesi19
Namık Kemal Üniversitesi20
Namık Kemal Üniversitesi21
Namık Kemal Üniversitesi22
Namık Kemal Üniversitesi23
Namık Kemal Üniversitesi24
Namık Kemal Üniversitesi25
Namık Kemal Üniversitesi26
Namık Kemal Üniversitesi27
Namık Kemal Üniversitesi28
Namık Kemal Üniversitesi29
Namık Kemal Üniversitesi30
Namık Kemal Üniversitesi31
Namık Kemal Üniversitesi32
Namık Kemal Üniversitesi33
Namık Kemal Üniversitesi34
Namık Kemal Üniversitesi35
Namık Kemal Üniversitesi36
Namık Kemal Üniversitesi37
Namık Kemal Üniversitesi38
Namık Kemal Üniversitesi39
Namık Kemal Üniversitesi40
Namık Kemal Üniversitesi41




>