NKÜ Çorlu Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Programı Yıl Sonu Sergisi Açıldı
31-05-2018



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Programı 2. sınıf öğrencilerinin 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı çalışmalarından oluşan yılsonu sergisi Rektörlük Sergi Salonunda açıldı.

Açılışa Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Prof. Dr. Şefik Kurultay, Prof. Dr. İsmail Yılmaz ve Çorlu MYO Müdürü Prof. Dr. Tuncay Gümüş ile akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Çorlu MYO Müdürü Prof. Dr. Tuncay Gümüş açılışta yaptığı selamlama konuşmasında “El emeği göz nuru sergimizi sizlerin beğenisine sunduğumuz için gerçekten gurur duyuyoruz. Açılışımıza katıldığınız için çok teşekkür ederiz. Burada eserleri bulunan arkadaşlarımıza da gelecekte başarılar diliyoruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek de gerçekleştirdiği konuşmasında “Arkadaşlarımız gerçekten çok emek vermişler. Biliyorsunuz ki bir milleti millet yapan değerler vardır. Bunların başında sanat ve kültür gelmektedir. Önemli olan geçmişten gelen sanatları, usulleri genç nesillere, yani geleceğe aktarmaktır; ta Selçuklu’dan kalma eserleri genç nesillerle buluşturmaktır. Ben bunu burada gerçekleştiren başta Yüksekokulu Müdürümüze ve Öğretim Elemanı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Kurdele töreninin ardından sergilenen eserler gezildi. Geleneksel El Sanatları Programı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Dilek Kuyrukçu ise sergi ile ilgili yaptığı açıklamada “Biz Geleneksel El Sanatları Programı olarak seramik, hat, tezhip, vitray gibi geleneksel ve modern anlamda çalışmalar yapıyoruz. Bu sergide 2017-2018 dönemi öğrencilerimizin dört dönemde ortaya çıkardığı çalışmalar yer alıyor. Yirmi mezunumuzun seramik, vitray, füzyon cam, hat, tezhip, ebru ve çini teknikleri ile yıl içinde ödev olarak hazırladıkları 200’e yakın eserini yılsonu sergisi olarak burada düzenledik ve ziyaretçilerimizin beğenisine sunduk” dedi.

Geleneksel El Sanatları Sergisi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Sergi Salonunda sanatseverler tarafından ziyaret edilebilir.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8




>