NKÜ ve KOSGEB İşbirliği ile Çevrimiçi Proje Teklif Çağrısı Semineri Düzenlendi
30-04-2021



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle "KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı 2021 Proje Teklif Çağrısı Semineri" çevrimiçi olarak düzenlendi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER'in moderatörlüğünü yaptığı ve Zoom platformu üzerinden gerçekleşen çevrimiçi seminere, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, KOSGEB Başkanı Hasan Basri KURT, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin AKÇAL, KOSGEB Proje Yönetimi Dairesi Başkanı Necati GÜNAYDIN, KOSGEB Teknoloji Yenilik ve Yerlileştirme Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Görkem GÜRBÜZ, akademik ve idari personel ile sanayi ve ticaret kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Üniversitemiz bu konuda ilde bulunan çoğu firma ile işbirliği protokolleri yaparak, sektörlerin ihtiyaç duyduğu beyin gücünün artmasına büyük katkılarda bulunmaktadır. Çorlu Mühendislik Fakültesinde uyguladığımız lisans düzeyde Türkiye’de ilk olan Sektör Tümleşik Programı yürütülmektedir. Meslek Yüksekokullarımızda (MYO) 3+1, Mühendislik Fakültelerinde de 7+1 İntörn Mühendislik Uygulamalarını gerçekleştirmekteyiz.” sözlerine yer vererek “Sayın Bakanımız Mustafa VARANK’ın açıkladığı tabloya göre Girişimcilik Endeksinde Trakya’da ilk 50’de olan tek Üniversiteyiz” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Sahip olduğumuz Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB) yani NKUTEK ülkemizde mevcut 87 adet TGB’ler içinde ilk 20 arasında yer alırken, aynı dönem kurulanlar arasında da 3. ya da 4. sıralarda yer almaktadır. Bünyesinde bulunan tüm işletmeler KOBİ niteliğindedir. Bu işletmelerin çoğu KOSGEB ile AR-GE ve İNOVASYON Projeleri yapmaktadır. Bunlar arasından 18 hocanın yer aldığı TGB’mizde KOSGEB ile işbirliklerimiz sürekli gelişmektedir.” dedi. Rektörümüz Prof. Dr Mümin ŞAHİN sözlerini “Değerli KOSGEB başkanımız aramızda ve bizlere KOSGEB nezdinde verdiği destekler konusunda, iki daire başkanı ile bilgilendirme yapacaklardır. Davetimizi kabul ettiklerinden dolayı kendisi ve ekibine teşekkürlerimi sunarım.” diyerek noktaladı.

Üniversite ve sanayi işbirliğinin önemli olduğunu belirten KOSGEB Başkanı Hasan Basri KURT, "İnşallah üniversitenin büyümesi hızlanarak devam eder. Üniversitelerin sanayiye destek vermesi noktasında sıkı ilişkiler kurmak istiyoruz. KOSGEB olarak biz Türkiye'de 30 yılı aşkın süredir KOBİ'lerimizin dünya ile rekabet edebilir düzeye gelmesi, uluslararası düzeye çıkması için çok ciddi bir çaba içerisindeyiz. Bazen teşvik oluyor, bazen bilgilendirme oluyor. KOSGEB'in varlığı, devletin bir kolu olarak yanlarında olması bile KOBİ'lere güven veriyor." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından KOSGEB Proje Yönetim Daire Başkanı Necati GÜNAYDIN gerçekleştirdiği sunumunda “KOBİ destek programlarının genel amacı makroekonomi politikaları dâhilindeki ekonomi hedefleri doğrultusunda belirlediğimiz konulardır. Proje teklif çağrımızda iki adet çağrımız var. Birincisi; imalat sanayi sektöründe sanayileşmeye katkı sağlayabilecek yerli teknoloji geliştiricisi Kobilerin desteklenmesi. İkincisi; imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren KOBİ ölçekli işletmelerimizin üretim iş akış süreçlerinde dijital teknolojilerden yararlanma düzeylerinin arttırılması.” bilgilerine yer verdi.

Teknoloji Yenilik ve Yerlileştirme Daire Başkanı Mehmet Görkem GÜRBÜZ ise sunumunda  “Yeni kurulan sistem ile bundan sonraki süreçte Ürün Geliştirme (ÜR-GE) diye tabir ettiğimiz, herhangi bir ürünün özellikle değişen pazar taleplerine uygun olacak şekilde veya teknolojik gelişmelere uyum sağlamaları amacıyla orijinal hali iyileştirilmiş, değiştirilmiş yeni bir ürün geliştirme konusunda, bunu tersine mühendislik olarak da değerlendirebilirsiniz,  Türkiye’de olmayıp yurtdışında olan ve Türkiye’de ikamesini sağlayacak şekilde üretilmesini sağlamak hedefi ile yapılacak olan tüm projeleri desteklemek amacıyla elimizden gelen her şeyi yapacağız.” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER de konuşmasında “Verilen tüm bilgilerin Üniversitemizin hedefleri ile örtüştüğünü duymak bizleri gururlandırıyor” sözlerine yer verdi.  

Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin AKÇAL ise seminerin sonunda değerlendirmelerde bulunarak programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.  

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11




>