NKÜ ile TUSAŞ Arasında AR-GE İş Birliği Protokolü İmzalandı
10-06-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) arasında eğitim, öğretim ve araştırmaya ilişkin iş birliğini geliştirmek ve kalıcı kılmak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Sahil dolgu alanda düzenlenen 56. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali Etkinlik Sahasındaki TUSAŞ Sergi Standında gerçekleşen ve CNN Türk Spikeri Başak ŞENGÜL’ün sunuculuğunu yaptığı protokol imza törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel KOTİL, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun KAYA, Süleymapaşa Belediye Başkanı Cüneyt YÜKSEL, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezai ÇETİN, Süleymapaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri ÇINAR, Sosyal Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gökmen KANTAR, Üniversitemiz Kariyer Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aytaç MORALAR, basın mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ile TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel KOTİL, düzenlenen törende iş birliği protokolüne imza attılar.  Protokol, NKÜ ile TUSAŞ arasında eğitim, öğretim ve araştırmaya ilişkin iş birliği koşullarını düzenlemek, lisansüstü eğitime yönelik ortak tez ve proje çalışmaları gerçekleştirmek, öğrencilerin TUSAŞ’ın laboratuvar ve teçhizat alt yapısı ile tesislerini kullanarak lisans, yüksek lisans ve doktora alanında akademik çalışmalar yapabilmelerine yönelik esasları kapsıyor.

Törende konuşan Prof. Dr. Temel KOTİL, “Hayırlı uğurlu olsun. Biz TUSAŞ olarak daha önce de Tekirdağ Namık Kemal Üniversitemiz ile protokol imzaladık. Önceki protokol öğrencilere staj imkânı sağlamak, intörn mühendislik olarak çalışmalarını sağlamak içindi. Şimdi imzaladığımız protokolün farkı ise Ar-Ge ile ilgili bir protokol olması. TUSAŞ olarak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesindeki Doktora öğrencilerini, Master öğrencilerini Ankara’da misafir ederek imkanlarımızı kullandırmayı da kapsıyor” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ise “Kıymetli Prof. Dr. Temel KOTİL Hocamızı, Sayın Belediye Başkanımız Cüneyt YÜKSEL vasıtasıyla burada ağırlamaktan dolayı mutluyuz, gururluyuz. TUSAŞ, ülkemizin gurur kaynağıdır. Savunma sanayimiz her gün gelişiyor. Bu bağlamda TUSAŞ ile protokolümüzü geniş çerçevede ele aldık. Özellikle lisansüstü öğrencilerimizin son teknolojilerin öğrenilmesinde ve geliştirilmesinde yer alacakları için; bize bu fırsatı tanıdıkları için Sayın Genel Müdürümüze şahsım ve üniversitem adına çok teşekkür ediyor ve protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt YÜKSEL ise “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitemiz ile TUSAŞ’ın bu iş birliğinin hem öğrencilere, hem de bilim dünyasına hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Sonrasında Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel KOTİL’e Üniversitemizin prestij yayını ‘Namık Kemal - Hayatı, Düşünceleri ve Eserleri’ kitabını takdim etti. Prof. Dr. Temel KOTİL de Rektör ŞAHİN’e Hürkuş’un maketini takdim etti ve daha sonra TUSAŞ’ın Yerli ve Millli Savunma Sanayi ürünlerinin maketlerini protokole takdimde bulundu. Süleymanpaşa Kaymakamı Harun KAYA’ya ise ilk kıtalararası uçuşu temsilen Hazerfan Ahmet Çelebi’nin Galata Kulesinden Üsküdar’a uçuşunun resmedildiği tabloyu takdim etti.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11




>