NKÜ Ziraat Fakültesinden Bölge Tarımına Önemli Katkı
27-12-2019



Silivri Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Gökhan BIÇAK ve Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi (TÜRAM) görevlileri 25.12.2019 günü Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen ARAT'a ziyarette bulunarak, 2010 yılında kurulan ve kuruluşundan bu yana Ziraat Fakültesi akademik üyelerinin yürürlükte olan protokol çerçevesinde akademik destek verdiği TÜRAM bünyesinde 2020 yılı içerisinde gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Dekan Prof. Dr. Sezen ARAT konuyla ilgili “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile Silivri Belediyesi arasında imzalanan Tarımsal Araştırmalar konusundaki işbirliği protokolü çerçevesinde bölge çiftçisine yol göstermek ve üreticiyi güçlendirmek amacıyla 2015 yılından bu yana her yıl Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği, Arıcılık, Süs Bitkileri ve Sebze Yetiştiriciliği, Seracılık - Mevsimlik Çiçek Yetiştiriciliği ve Organik Tarım, Kooperatifçilik ve Pazarlama konularında Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi (NAKSEM) aracılığı ile sertifikalı kurslar düzenlenmektedir” dedi.

 Yerel yönetimlerin kendi bölgelerinde tarımı desteklemek, üretimi çeşitlendirmek, katma değeri yüksek ürünlere dönüşebilecek bitkisel üretimi teşvik etmek amacıyla yaptıkları faaliyetlere alanlarında tanınmış ve yetkin öğretim üyelerinin tüm bilgi birikimi ile destek olmayı amaç edinen Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi ve Silivri Belediyesi ile birlikte düzenlediği bu kurslarda bugüne kadar 1000'in üzerinde kişiye sertifikalı eğitim verdi.

 

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2




>