NKÜ Veteriner Fakültesi 2021-2022 Akademik Yılı 4. Dönem Mezuniyet ve Yemin Töreni Gerçekleştirildi
28-06-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2021-2022 Akademik Yılı 4. Dönem Mezuniyet ve Yemin Töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen törene Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent EKER, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri ALTUĞ, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürel PEKKAN, İl Tarım ve Orman Müdürü Veteriner Hekim Oktay ÖCAL, Trakya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Veteriner Hekim Uğur Cengiz ÇAKIR ve ekip arkadaşları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari personel, veliler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent EKER açış konuşmasında mezun olan öğrencilerin ailelerinin eğitim sürecinde gösterdikleri fedakârlıklara değinerek, üniversitemize emanet ettikleri gençlere sahip çıkıldığını, imkanlar ölçüsünde en iyi şekilde yetiştirilmeye çalışıldığını, mezuniyet sonrasında da her daim destek olunacağını bildirdi. Prof. Dr. Bülent EKER, “En küçüğünden en büyüğüne kadar her bir canlı eğer sizinle aynı ortamı paylaşıyorsa ortamda onların da hakları bulunmaktadır ve bu hakların gasp edilmemesi gerekir. Karşılıklı sevgi ve saygının hâkim olduğu, parlak gelecek günlere Veteriner Hekimlerle birlikte el ele!” diyerek sözlerini tamamladı.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri ALTUĞ ise konuşmasında “Veteriner Hekimlik şuurunu kazanmak, bu mesleğin idrakine varmak diplomaların ötesinde ‘Derdini anlatamayan canları tedavi etmek ve kurtarmak’ müthiş bir olaydır. Bu bağlamda Veteriner Hekimlik mesleğini şerefle ve onurla temsil eden, başta Milli Şairimiz Veteriner Hekim Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, COVİD 19 Pandemi sürecinde Turkovac aşısını geliştirerek patentini bilabedel devlete devreden Veteriner Hekim Prof. Dr. Aykut ÖZDARENDELİ’ye, tüm Veteriner Hekim Şehit ve Gazilerimize, adını sayamayacağım diğer Veteriner Hekim Bilim İnsanlarımıza ve fakültemizde fedakârca görev yapan tüm Öğretim Üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi ve mezun olacak öğrencilere hitaben “Önce kendinize, sonra ailenize, vatanınıza, milletinize ve tüm insanlığa faydalı bireyler olacağınızı ümit ediyor, hepinizi teker teker tebrik ediyor, yolunuzun her daim açık olmasını ve hayat boyu başarılı olmanızı diliyor, bu başarıda daima yanınızda olan, destek veren başta aileleriniz ve arkadaşlarınız olmak üzere, tüm fakülte akademik ve idari personelimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Dönem Birincisi Veteriner Hekim İlgi GÜNEL, mezun olan öğrencileri temsilen konuşmasını gerçekleştirirken, ardından Trakya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Veteriner Hekim Uğur Cengiz ÇAKIR ise konuşmasında meslek odası olarak daima yeni mezunların yanında olacaklarını belirtti. Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay OCAL da kendisinin de Veteriner Hekim olduğunu belirterek, gerçek hayatın mezun olduktan sonra başladığını; mezunların tek bir alana odaklanmamasını, her sektörde çalışılabileceklerini söyleyerek, hayvan sağlığı olmadan insan sağlığı olamayacağına vurgu yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından, 4. Dönem Birincisi Veteriner Hekim İlgi GÜNEL tarafından mezuniyet kütüğüne isimlik çakıldı. Programın devamında dereceye giren Dönem Birincisi Veteriner Hekim İlgi GÜNEL, İkinciler Veteriner Hekim Havva Nur ÇAĞIRAN ve Veteriner Hekim İsmail GÜZEL ile Üçüncü Veteriner Hekim Şener DARICI’ya ödülleri ve mezuniyet belgeleri takdim edildi.

Mezun olan diğer öğrencilere ise mezuniyet belgeleri fakülte öğretim üyeleri tarafından takdim edildikten sonra tüm mezunlar sahnede ‘Veteriner Hekim Andı’nı hep birlikte okuyarak yemin töreni gerçekleştirildi.

Geleneksel kep atma töreni ile mezuniyet programı son buldu.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15
Namık Kemal Üniversitesi16
Namık Kemal Üniversitesi17
Namık Kemal Üniversitesi18
Namık Kemal Üniversitesi19
Namık Kemal Üniversitesi20
Namık Kemal Üniversitesi21
Namık Kemal Üniversitesi22
Namık Kemal Üniversitesi23
Namık Kemal Üniversitesi24
Namık Kemal Üniversitesi25
Namık Kemal Üniversitesi26
Namık Kemal Üniversitesi27
Namık Kemal Üniversitesi28
Namık Kemal Üniversitesi29
Namık Kemal Üniversitesi30
Namık Kemal Üniversitesi31
Namık Kemal Üniversitesi32
Namık Kemal Üniversitesi33
Namık Kemal Üniversitesi34
Namık Kemal Üniversitesi35
Namık Kemal Üniversitesi36
Namık Kemal Üniversitesi37
Namık Kemal Üniversitesi38
Namık Kemal Üniversitesi39




>