NKÜ Tıp Fakültesi 2021-2022 Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleşti
08-07-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi 2021-2022 yılı mezuniyet töreni Üniversite Stadyumunda gerçekleşti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER, Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜNTEKİN, NKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nejat ALTINTAŞ, Tekirdağ Tabipler Odası Başkanı Dr. Şenol ÖZCAN, öğretim üyeleri ve ailelerin katılımıyla gerçekleşen törende, Tıp Fakültesinin 9. Dönem mezunları olan yeni doktorlar Hipokrat yeminlerini ederek mesleğe adım attı.

Tören yürüyüşünün ardından mezunlar adına konuşma yapmak üzere Tıp Fakültesi 2021-2022 yılı dönem birincisi Dr. Özge ATLINBİLEK bir konuşma gerçekleştirdi.

Sonrasında konuşan Tekirdağ Tabipler Odası Başkanı Dr. Şenol ÖZCAN, konuşmasında “Hepiniz çok zorlu bir yoldan geçtiniz. Okullarınızı tamamladınız. Şimdi ise daha zorlu bir süreç; gerçek hayat sizi bekliyor. Bu zorlukları aşmada edindiğiniz bilgiler yeterli olacaktır. Bunu başaracağınıza eminim. Sizlere başarılı ve güzelliklerle dolu bir meslek hayatı diliyorum” dedi.

Ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, gerçekleştirdiği konuşmada fakültenin kuruluş ve gelişimini kısaca anlattı ve “Kendi öğrencilerini okutarak eğitim ve öğretim hayatına başlayan nadir Tıp Fakültelerinden biri olduk” dedi. Prof. Dr. GÜLTEKİN konuşmasının devamında “Tıp Fakültesi olarak hedefimiz, öncelikle bölgemizde ve ülkemizde eğitim-öğretim ve bilimsel açıdan tanınır, seçkin ve örnek gösterilecek bir eğitim kurumu olmaktır. Kaliteli ve çağdaş standartlarda bir tıp eğitimi, kaliteli sağlık hizmetinin verildiği, yeterli sayıda hasta çeşitliliğinin olduğu, uygun altyapı ve cihaz imkanlarının bulunduğu iyi organize edilen merkezlerde verilebilir. Bizler de bunun bilincinde olarak çalışmalarımızı sürdürdük ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde ilk, Türkiye’deki yaklaşık 200 Tıp Fakültesi arasında ise 34. olarak Akreditasyon Belgemizi aldık” dedi. Dekan GÜLTEKİN ayrıca “Bugünkü mezunlarımız değerli Öğretim Üyelerimizin desteği ve kendilerinin üstün gayret ve yetenekleri sayesinde yüksek potansiyellerini açığa çıkarabilmişler ve bugünkü başarılarına kavuşmuşlardır. Kendilerini yürekten kutlarken; sahip oldukları yüksek potansiyellerini ve üstün yeteneklerini aldıkları eğitim ile birleştirerek daha çok başarılar elde edeceklerine inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konuşmasında “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’. Bu felsefeyle Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 2006 yılından bu yana her geçen gün başarısına başarı katmaktadır. Tıp Fakültemiz, Üniversitemizin ilk akredite olan birimidir. Bu başarı dolayısıyla emeği geçen tüm akademik ve idari personelimiz ve sevgili öğrenci kardeşlerimizle gurur duyuyoruz. Sayın Dekanım Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN ve ekibini bir kez daha huzurlarınızda tebrik ediyorum. Ayrıca 400 yataklı hastanemiz, bunlardan 98 yatağı yoğun bakım ünitesi olmak üzere, Trakya’daki tek ‘Sağlık Turizm Belgesi’ne sahip hastanedir. Başhekim Doç. Dr. Nejat ALTINTAŞ’a da bu başarı dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi ve Üniversitemizde yapılması planlanan sağlık yatırımları ve tesisleşmeler hakkında müjdeler verdi.

Rektör ŞAHİN son olarak “Kıymetli anneler ve babalar; bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı yetişmiş ve donanmış bir şekilde mezun etmenin büyük onurunu yaşıyoruz. Saygıdeğer Meslektaşlarım; bu pırıl pırıl gençlerin hekim olarak yetişmesinde verdiğiniz emeklerden dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum. Değerli idari personelimize de akademik personelimizle birlikte uyum içinde çalışarak ve fedakârca katkılarından dolayı huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Sevgili öğrenci kardeşlerim; bundan sonraki hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum. Hazreti Mevlana’nın çok güzel bir sözü var: ‘Mum olmak kolay değildir. Işık saçmak için önce yanmak gerekir’ der. Yani çalışmanın sonu yok. Gayretli olun ve sebat edin. Milli ve manevi değerlere sahip çıkarak, hocalarınızı ve Üniversitenizi gururla temsil edeceğinize inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

Sonrasında dereceye giren öğrencilere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN tarafından plaketleri takdim edildi. Ardından diploma törenine geçilerek yeni mezunlara Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER, Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜNTEKİN ve Tıp Fakültesi akademisyenleri tarafından tek tek diplomaları takdim edildi. Programın devamında fakülte birincisinin adı mezuniyet kütüğüne çakıldı.

Tören, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜNTEKİN önderliğinde genç doktorların Hipokrat yeminini etmeleri ve keplerini havaya fırlatmalarıyla son buldu.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14




>