NKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Atatürk’ün Sevdiği Eserleri Seslendirdi
14-11-2018

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından Atatürk’ün ölümünün 80. yılı ve Atatürk Haftası sebebiyle “Atatürk’ün Sevdiği Eserler Konseri” düzenledi.

Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen konseri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M İhsan Soysal, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlker Özmutlu, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Ahmet Öz, akademik ve idari personel, öğrenciler ve Tekirdağlı sanatseverler izledi.

Atatürk’ün çeşitli fotoğraflarından oluşan görsel şölen eşliğinde gerçekleşen konserde, NKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda Göksu tarafından yönetilen sanatçıların sergilediği performans izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Konserin birinci kısmında Konservatuvar Öğretim Elemanlarından oluşan saz heyetine solistler eşlik etti. Bu bölümde Dr. Öğr. Üyesi Arda Göksu da güftesi Namık Kemal’e ait olan “Olmaz İlaç Sine-i Sad Pareme” adlı eseri seslendirdi. Diğer solistlerin performanslarıyla devam eden konserin ikinci kısmında ise Türk Müziği Devlet Konservatuvarı İcra Heyeti seslendirdiği dört eserle izleyicilerden yoğun alkış aldı.

Konser sonunda Rektör Yardımcısı M. İhsan Soysal tarafından Konservatuvarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda Göksu’ya günün anısına çiçek ve teşekkür belgesi takdim edildi. Program toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.