NKÜ Trakya Tohum A.Ş.’nin İlk Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
30-04-2019



NKÜ Teknopark, Trakya Kalkınma Ajansı, Trakya Bölgesi’nin tüm Ticaret Borsaları ve tohumculuk firmalarının işbirliği ile kurulan Tekirdağ NKÜ Trakya Tohum A.Ş.’nin ilk Yönetim Kurulu Toplantısı, Rektörlük toplantı salonunda gerçekleşti.

39 Ortaklı büyük bir proje olan NKÜ Trakya Tohum A.Ş., Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’ndeki bilimsel çalışmaları Trakya Bölgesindeki özel sektör ile buluşturarak, “yerli ve milli tohumculuğu” hayata geçirmek için ilk Yönetim Kurulu Toplantısını gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in başkanlığında gerçekleştirdiği ilk Yönetim Kurulu toplantısında; Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN ve Uzman Elif ÖZTÜFEKÇİ, Tekcan Tohumculuk Ltd. Şti. Şirket Müdürü Kadir Han TEKCAN, Tarar Un ve Gıda San. Tic. Ltd. Şti. sorumlusu Birol TARAR ile Yeminli Mali Müşavir Mehmet Sabri YÜCE’den oluşan yönetim kurulu, kurulan şirketin omurgası ve izlenecek yol haritası çizildi.

Toplantıda katma değeri yüksek olan ürünlere yönelik Ar-Ge çalışmalarının alt yapısı oluşturulması amaçlanırken ön bilgilendirme ve planlanan çalışmalara dair karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Tekirdağ NKÜ Trakya Tohum A.Ş.’nin nihai tüketicisi olan Türk çiftçilerine yerli ve milli tohuma ulaşma imkanı sunulurken, kurulan özel sektör ve kamunun bir arada olduğu bu şirketin uluslar arası firmalarla rekabet edebilecek tohumculuk konusunda öncü olunmak istendiği vurgulandı.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi0




>