Namık Kemal Üniversitesi girişimi olarak Ar-Ge ve inovasyon üretmek amacı ile kurulan ve faaliyet gösteren NKUTEK, Türkiye’de öncü sayılacak, stratejik bir projeye imza atarak, üniversite ile sanayii işbirliğinde bölgede bir ilki gerçekleştiriyor.
Hem milli, hem de bölgesel kalkınma için, katma değeri yüksek, nitelikli ve teknolojik endüstriyel üretim ve ihracatı hedefleyen, bölge sanayicilerine, uygun Ar-Ge altyapısı sağlamak üzere, mevcut NKUTEK, Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Derneği (TÜDEP) işbirliğinde hayata geçiriliyor.
Diğer bölgelerde yer alan üniversitelerdeki teknopark projelerinden farklı olarak, pek çok ilke imza atması hedeflenen projede, Tekirdağ Çorlu Kampusunda bulunan TGB-2-bölgesinde işlikler, uluslar arası akredite laboratuarlar, kütüphane, toplantı, dinlenme ve konaklama gibi sosyal donatıları ile birlikte toplamda 3 faz inşa planlaması ile hizmet verecek. Proje kapsamında, 180’den fazla Ar-Ge için çalışan firmada, yerli ve yabancı 2000’in üzerinde akademisyen, bilim adamı, mühendis ve öğrenci ile idari personelin istihdam edilmesi planlanıyor. Ağırlıklı olarak Çorlu’da yer alan TGB-2- alanında 4’er katlı binalarda, Tekstil/Teknolojik Tekstil, Medikal Donanım-İlaç, Kimya/Kozmetik, Yazılım, Makine-Endüstriyel Otomasyon, Elektrik Elektronik, Mücevher ve Kuyumculuk, Gıda sektörlerinde Ar-Ge ve inovasyon altyapısı ve laboratuarları oluşturuluyor.
Düzenlenen imza töreninde proje hakkında açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü ve Üniversitemiz Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman Şimşek, sadece Tekirdağ değil, tüm Trakya bölgesi ve hatta ülkemiz açısından son derece önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Bölgemiz, hem endüstriyel üretim hem ihracat açısından son derece önemli, stratejik bir bölge. Hem İstanbul metropolüne yakınlığı ile hem de civarda yer alan yaklaşık 13 civarında Organize Sanayi Bölgemizle, binlerce firmada, on binlerce çalışanın istihdamı ile çok yüksek üretim ve ihracat kapasitesi var. Türkiye’nin en hızlı gelişen sanayi bölgelerinden birisiyiz, Şu anda, devam eden diğer altyapı projeleri ile Tekirdağ ilimiz, geleceğin en önemli ekonomik üslerinden biri olacak. Biz de üniversite ve Teknokent Yönetimi olarak, bu gelişmelere katkı sağlamak için yoğun bir çaba içindeyiz. Üniversitemiz Teknokent Genel Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Bülent Eker ve TÜDEP Başkanı Sayın Murat Yetişgin ile bu çalışmanın bir ürünü olarak, bugün güzel bir projeye imza atıyoruz. Proje kapsamında, kurumsal destekçilerimizle birlikte, bölgemizde yer alan firmalara özellikle Ar-Ge ve inovasyon ile katmadeğeri yüksek teknolojik ürün üretim konusunda örnek bir üniversite-sanayi işbirliği altyapısı sunacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Proje hakkında teknik bilgiler veren Üniversitemiz Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker ise, proje kapsamında, üniversitenin hem akademik altyapısının gelişeceğini, hem de sanayiye yönelik Ar-Ge projeleri ile öğrenci ve öğretim üyelerine Ar-Ge de yeni istihdam alanları açılacağını belirtti. Prof.Dr. Eker, “Bölgede yer alan binlerce şirketin ar-ge konusunda ihtiyaçlarına cevap verecek, modern bir Teknokent projesini TÜDEP ile birlikte hayata geçirmekten üniversite olarak son derece mutluyuz” dedi.
Projenin imza töreni dolayısı ile toplantıya, Üniversitemiz Rektörü ve Üniversitemiz Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Osman Şimşek in yanı sıra TÜDEP Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Murat Yetişgin, Başkan Yardımcısı Nilgün Kuyumcu, Yüksek İstişare Kurulu üyeleri Dr. Halil Tokel ve Bilim Sanayi ve Reknoloji Bakanlığı Bakan Yard. Danışmanı Mesut Uğur, TÜDEP İnşaat Projeleri Koordinatörü İhsan Taşçı, THY Genel Müdür Danışmanı Halil Tokel, NKU Teknopark adına Genel Müdür Prof. Dr. Bülent Eker ile Teknokent YMM Ahmet Acartürk ve Teknokent SSM Engin Gül katıldı.
Üniversitemiz Hayrabolu Meslek Yüksekokulu Yüksekokul Sekreteri Emin AKSAN'ın annesi Emine AKSAN vefat etmiştir. Cenazesi 19.11.2024 Salı...
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi 1992-1995 Dönemi Dekanı ve Tarla Bitkileri Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat ALTIN'ın eşi, Teknik Bilim...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...