NKÜTEK’in Başarısı
07-10-2022



TÜBİTAK tarafından başlatılan BiGG+ KOBİ Mentor Arayüzü 2022 Yılı Çağrısına “Global ve Yatırım Odaklı Teknoloji Geliştirme ve Ticarileştirme Mentorluk Platformu” başlıklı proje önerisi ile katılan Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. (NKÜTEK) TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun görülerek, Trakya bölgesinden tek Uygulayıcı Kuruluş olarak yer alacak.

Üniversite - Sanayi iş birliği faaliyetleri için önemli bir adım olarak KOBİ’lerin iş geliştirme, ürün ticarileştirme ve yenilik kapasitelerini artırmaya yönelik mentorluk mekanizmalarının oluşturulması, yürütülmesi ve faaliyetlerin desteklenmesini amaçlayan TÜBİTAK tarafından başlatılan BiGG+ KOBİ Mentor Arayüzü 2022 Yılı Çağrısına başvuran 33 arayüz kuruluşun değerlendirmesi sonucunda 20 başvurunun desteklenmesi uygun bulundu.

Desteklenmeye uygun bulunan 20 başvuru içerisinde “Global ve Yatırım Odaklı Teknoloji Geliştirme ve Ticarileştirme Mentorluk Platformu” başlıklı proje önerisi ile IN4S Girişim Yazılım Danışmanlık A.Ş. (IN4STARTUP Danışmanlığı); NKÜTEK, İstanbul Teknokent A.Ş. ve Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi partnerliği ile birlikte proje destek süresi boyunca 30 teknoloji odaklı girişime mentorluk hizmeti verecek.

BiGG+ KOBİ Mentor Arayüzü 2022 yılı Çağrısı ile desteklenecek arayüzler, 800’den fazla KOBİ’ye mentorluk hizmeti vererek bu kuruluşların Ar-Ge ve yenilik çıktılarını ticarileştirme yetkinliklerini geliştirmesi planlanıyor.

Mentorluk desteği verilecek KOBİ’leri globale taşımak, ticarileşme ve yatırım süreçlerini hızlandırmak için, projeye destek verecek pek çok kurum, kuruluş, yatırım fonu ve mentorlerle birlikte hazırlanan programa ilişkin detayların ise çok yakında paylaşılacağı bildirildi.

Detaylı Bilgi İçin: https://www.tubitak.gov.tr/tr/duyuru/tubitak-bigg-kobi-mentor-arayuzu-2022-yili-cagrisinin-sonuclari-belli-oldu

 

 

 

Namık Kemal Üniversitesi0




>