NKÜ Sosyal Bilimler MYO Öğrencileri TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel KOTİL’in Söyleşisine Katıldı
13-06-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Tekirdağ Uluslararası Kiraz Festivali Etkinlikleri kapsamında gerçekleşen Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel KOTİL’in Söyleşisi’ne katıldı.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 56. düzenlenen Tekirdağ Uluslararası Kiraz Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen, CNN Türk Spikeri Başak ŞENGÜL’ün moderatörlüğünde ve TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel KOTİL’in konuşmacı olduğu söyleşiye Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri; Sosyal Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gökmen KANTAR, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Durdu Mehmet ÖZDEMİR ve Yerel Yönetimler Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜYYAM) Müdürü Öğr. Gör. Dr. Miray ÖZDEN ile birlikte katılım gerçekleştirdiler.

Üniversitemiz öğrencileri ve diğer katılımcılara hitap eden Prof. Dr. KOTİL, konuşmasında TUSAŞ’ın kısa sürede gerçekleştirdiği yerli ve milli havacılık projeleri ile devam eden çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Öğrenciler Hürkuş, Hürjet, Milli Muharip Uçak, Gökbey Helikopteri, ATAK-1 ve ATAK-2 Helikopterleri, Türksat 6A iletişim uydusu ve Göktürk-3 gözlem uydusu projeleri ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Temel KOTİL’in söyleşisinden çok etkilendiklerini belirttiler. Prof. Dr. Temel KOTİL de söyleşi sonunda gençleri TUSAŞ bünyesinde çalışmaya davet etti.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2




>