NKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hizmet Kalite Standartlarındaki Yoğun Çalışmalarının Karşılığını Aldı
02-11-2018



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan denetlemede Türkiye ortalamasının çok üzerinde Sağlıkta Kalite puanı aldı.

Sağlık Bakanlığı Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından her yıl yapılan hastane denetlemeleri bu yıl 22-24 Ekim tarihleri arasında NKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Merkez Müdürlüğü, 3 gün süren denetlemede toplam 1100 kriter üzerinden değerlendirildi. Merkezin 80 olan 2016 yılı değerlendirme puanı geçen yıl 89’a yükselmişti. Bu yıl ise büyük bir artışla uluslararası akreditasyon eşiğini de geçerek 96 puan oldu.

Merkez Müdürü Doç. Dr Fatih Horozoğlu yaptığı açıklamada “Alınan sonuç Uluslararası akreditasyon hedefi doğrultusunda ilerleyen Merkezimizin bu konudaki inancı ve motivasyonunu artırmıştır. Bir yıl boyunca devam edecek çalışmalarımız tamamlandığında, önümüzdeki yıl bu zamanlar inşallah uluslararası akreditasyonda Joint Commission International (JCI) ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ISQua’nın tescillediği Sağlıkta Akreditasyon Standartları (SAS) Belgelerini artık almış olacağımıza inanıyorum” dedi.

Türkiye ortalamasının çok üzerinde alınan Sağlıkta Kalite puanı, Sağlık Turizmi Yetki Belgesi alan kurumda Trakya bölgesinde Sağlık Turizmi hizmeti verebilecek olmak adına büyük umut ve sevinç yarattı.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi0




>