NKÜ SKS Yeniler Öğrenci Topluluğu İşbirliğiyle ‘Tanık Belgeseli’ Tekirdağ Gala Gösterimi NKÜ’de Gerçekleşti
03-04-2021



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı öğrenci topluluklarından ‘Yeniler Öğrenci Topluluğu’ işbirliğiyle ‘Şahitlerin Dilinden 28 Şubat: Tanık’ Belgeselinin Tekirdağ Galası, Üniversitemizin Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşti.

Programa AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa YEL, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan ÖZCAN, KADEM Tekirdağ Temsilcisi Zeynep ŞENTOP ŞAHİN, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yıldız SÜSLÜ, TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Beytullah ÇİÇEN, Tanık Belgeseli Yapımcısı Kerem ALPTEKİN, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurumlarının il müdürleri ile vatandaşlar katıldı. AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. Ravza KAVAKÇI ise program esnasında telefon yolu ile katılarak mesajlarını iletti.

Pandemi önlemlerine göre sosyal mesafe ve maske kurallarına uyularak gerçekleşen etkinlikte, açış konuşmasında bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Partnerlerinden biri Üniversitemiz SKS Yeniler Öğrenci Topluluğu olan ‘Şahitlerin Dilinden 28 Şubat: Tanık’ Belgeselinin Galasına hepiniz hoş geldiniz. Demokrasinin ve milli egemenliğin ana kaynağı Milli İradedir. Milli İradenin üzerinde hiçbir güç yoktur. Biz Milli İradeye sahip çıktıkça, onu vesayet altına almak isteyenler hiçbir zaman başarılı olamayacaklardır. Dolayısıyla her zaman Milli İrade galip gelecektir. Tarihimizdeki 27 Mayıslar, 12 Martlar, 12 Eylüller, 28 Şubat 1997, 27 Nisan E-Muhtırası ve en son 15 Temmuz Darbe Girişimi, hep Milli İradeye zarar vermek isteyen güçlerin birer oyunuydu. Çok şükür Milli İrade bunların hepsinden galip geldi. 28 Şubat 1997’de o gün için 1000 yıl sürecek naraları atılmaktaydı. Geldiğimiz noktada çok şükür 10 yıl bile sürmedi. Hatta biz bazen ‘1000 gün bile sürmedi’ diyoruz. İnşallah Rabbim hiçbir darbe ve darbe girişimine bundan sonra fırsat vermesin. Milli İrade her daim güçlü olsun, üstün olsun. Tabii ki biz hiçbirini unutmadık, unutturmayacağız. Hepinizi en içten selam ve muhabbetlerimle selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Program, konuşmaların ardından belgeselin gösterimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7
Namık Kemal Üniversitesi8
Namık Kemal Üniversitesi9
Namık Kemal Üniversitesi10
Namık Kemal Üniversitesi11
Namık Kemal Üniversitesi12
Namık Kemal Üniversitesi13
Namık Kemal Üniversitesi14
Namık Kemal Üniversitesi15
Namık Kemal Üniversitesi16




>