NKÜ Rektörlük Binasında Yangın ve Tahliye Tatbikatı Yapıldı
23-12-2021

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Entegre Yönetim Sistemi - İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmaları kapsamında Üniversite Personeline yönelik olarak acil durumların meydana gelmesi halinde uyarı verme, arama, kurtarma, tahliye, haberleşme, ilk yardım ve yangınla mücadele gibi konularda verilen teorik ve uygulamalı eğitimlerin ardından planlı olarak 21.12.2020 tarihinde Rektörlük binasında bir yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent EKER yönetiminde ve Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı İş Güvenliği Uzmanı Doç. Dr. A. Handan DÖKMECİ koordinasyonunda Acil Durum Ekiplerinde görevli personel ile çalışanlar, önceden belirlenmiş senaryoya uygun şekilde tatbikata katıldılar.

Gerçekleşen tatbikatta yangın alarmını duyan çalışanlar, Acil Durum gereği tahliye planına uygun ve hızlı bir şekilde binayı boşaltarak Acil Durum Toplanma yerinde toplandılar. Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) Bölümü öğrencilerinin de eşlik ettiği tatbikatta Acil Durum Ekipleri senaryo gereği çıkan yangını söndürerek, yaralanan personeli kurtarıp ilk yardımda bulundular.

Tatbikat sonunda Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent EKER “Acil durum ve afetlere her an hazırlıklı olmamız gerektiğini ve yapılan tatbikatlarla acil durum ve afetlere karşı dirençliliğimizin artacağını, eksiklik ve aksayan tarafların belirlenmesinde ve çözüm süreçlerinin başlatılmasında tatbikatların önemini belirterek Acil Durum Ekiplerine, AYAY öğrencilerine ve personele katılımları için teşekkür etti.