NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI ve Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Gökmen KANTAR Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu’na ve Türk Dünyası Dijital Vatandaşlığı İmza Törenine Katıldı
15-10-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI ve Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Gökmen KANTAR Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu’na Katıldı. 9-12 Ekim Tarihleri arasında Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Türk dünyasının dil, tarih, kültür, sanat, eğitim, enerji, diaspora, ticaret, coğrafya, sosyoloji, halkbilimi, antropoloji, turizm, uluslararası ilişkiler, ekonomi, belediyecilik, ilahiyat, kamu idaresi, hukuk, ulaştırma ve haberleşme gibi birçok alanda bilimsel araştırmalara ortak bir zemin oluşturan sempozyuma 43 ülkeden 800’ü aşkın katılımcı programa iştirak etti. Bu sempozyum programı Türk Dünyasının büyük bir buluşması şeklinde gerçekleşti. Diğer çalışmalardan farklı olarak çözüm odaklı ve somut çıktıları olan bir faaliyet şeklinde icra edildi. Sempozyum yurtiçi ve yurtdışı basın tarafından yakından takip edildi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversite’si Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI ve Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Gökmen KANTAR Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Sayın Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanlığının Himayelerinde, Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen sempozyumun sonrasında Türk Dünyası Dijital vatandaşlığı mutabakat metninin imza törenine katıldı.

 

Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0
Namık Kemal Üniversitesi0




>