NKÜ Kalite Çalışmaları Kapsamında Öğretim Elemanlarına ‘Eğiticilerin Eğitimi: Sınıf İçi Ölçme ve Değerlendirme Teknikleri’ Konulu Eğitim Verildi
14-10-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kalite Komisyonu Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen kalite çalışmaları kapsamındaki ‘Eğiticilerin Eğitimi’ serisinde Öğretim Elemanlarına yönelik bu kez ‘Sınıf İçi Ölçme ve Değerlendirme Teknikleri’ konulu bir eğitim gerçekleştirildi.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meltem Acar GÜVENDİR tarafından verilen eğitim, Rektörlük Konferans Salonunda Rektör Yardımcıları Prof. Dr.  Bülent EKER ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI ile Üniversitemiz Öğretim Elemanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, açış konuşmasında “Program yeterliliklerinin, öğrenme çıktılarının hepsinin artık bilinçli olarak yapılması gerekiyor. Bir Hoca derse girmeden önce o dersin amaç ve hedeflerine hâkim olmalı. Ders İzlenceleri ile ilgili zaten bir önceki eğitimde bunlar anlatılmıştı. Bunlar kalite adına tüm dünyada yapılan uygulamalar zaten. Biz de konusunda en iyi konuşmacılardan bu noktada size bunları anlatmalarını istiyoruz. Bu toplantıda da Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meltem Acar GÜVENDİR bize ‘Sınıf İçi Ölçme ve Değerlendirme Teknikleri’ konulu bir sunum gerçekleştirecek. Kendisine değerli katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Sonrasında programın konuşmacısı Doç. Dr. GÜVENDİR, ‘Ön Bilgilerinin, Hatırlama ve Anlama Düzeylerinin Değerlendirilmesi, Analitik ve Eleştirel Düşünme Becerilerinin Değerlendirilmesi, Sentez ve Yaratıcı Düşünme Becerilerinin Değerlendirilmesi’ gibi konuları ele aldığı sunumunu gerçekleştirdi.

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4
Namık Kemal Üniversitesi5
Namık Kemal Üniversitesi6
Namık Kemal Üniversitesi7




>