Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Danışma Kurulu Toplantısı Zoom platformu üzerinden çevrim içi olarak gerçekleşti.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER, Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet ÜZGÜN, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlhan KOÇER, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz GÜNAY, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Eyüp SÖZDİNLER, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman KOZUVA, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet VOLKAN, Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman SARI, Dekanlar, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul Müdürleri katıldı.
Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Üniversite olarak bir kalite yolculuğuna başladık. Bu, YÖK Başkanlığımızın da destekleriyle ‘Yatay Büyümeden Ziyade Dikey Büyüme’ başlığı altında niteliğin ve kalitenin artırılması noktasında başladığımız bir yolculuk. Kalite yolculuğumuzda akreditasyonla ilgili çalışmalarımız var” dedi ve yönetime geldiklerinden itibaren akreditasyon hususunda Üniversitemizde kat edilen aşamaları özetleyerek toplantının açış konuşmasına başladı.
Rektör ŞAHİN konuşmasının devamında “Kaliteyle alakalı, tüm üniversitelerde olduğu gibi bizde de hummalı bir çalışma söz konusu. Geldiğimiz noktada ise Kasım ayının 2. haftasında denetlemeye gireceğiz ve yaptığımız çalışmaları sunacağız. Bizler de bu kalite çalışmaları hususunda siz değerli üyelerimizin de katkısıyla bu Danışma Kurulumuzu oluşturmuştuk. Buradaki amacımız; ortak noktayı bulmak. Sanayicilerimizle Üniversite- Sanayi iş birliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile de eğitim ve öğretim anlamında ‘Eksikliklerimiz neler? Yapmak istediklerimiz neler? Önerileriniz neler?’ konularını ele almak üzere bu toplantıları yapmak amacındayız. Bugün burada toplanmamızın sebebi de budur” dedi.
Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, toplantının konusuyla ilgili ayrıntılara değindiği konuşmasında “Ben kısaca bazı konuları vurgulamak istiyorum. Üniversitemizde 3+1 ve 7+1 diye tabir ettiğimiz eğitim modellerini, özellikle Üniversite - Sanayi iş birliği açısından hizmete geçirdik. Lisans programlarımızda 7+1 modelimiz; özellikle mavi yakalıların yetiştiği Meslek Yüksekokullarımızda ise 3+1 modelimizi hayata geçirdik. Bu toplantıda, piyasada bizden beklenen ‘Aranan Eleman’ yetiştirme hususunda yapacaklarımızı bir adım daha ileriye götürmek için ‘Eksikliklerimiz neler? Yapmak istediklerimiz neler? Neler yapabiliriz?’ konuları üzerine birlikte düşünmek istiyoruz. Seçmeli derslerle ilgili eksikliklerimiz vardı; bunlarla ilgili çalışmalar yürüttük. Bunlarla iş hayatının beklentileri doğrultusunda ilgili önerilerinizi almak istiyoruz. Ayrıca lisans üstü eğitimde de iş dünyası ve piyasanın beklentisi olan sorunların çözümüne yönelik tezler verebilmek için tez konuları üzerine sizlerle istişarede bulunmak arzusundayız. Hatta bu konuda başarılı mıyız, değil miyiz? Bunlarla ilgili ne yapabiliriz noktasında sizlerin görüşlerini almak istiyoruz. Kendimizi geliştirme noktasında bir adım daha ileriye götürmek için siz kıymetli paydaşlarımızın vereceği katkılar bizim için son derece önemlidir. Katma değeri olan bir toplantı olacağını düşünüyorum. Gelecekte bunun faydasını daha da hissedeceğiz. Tüm paydaşlarımıza katılımlarından dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Programda daha sonra katılımcılar söz alarak Üniversitemizde uygulanmakta olan ‘İşletmede Mesleki Eğitim’ bağlamında 3+1 ve 7+1 Uygulamaları hakkındaki görüş ve önerilerini aktardılar. Bu görüşler ilgili birimler tarafından değerlendirilmek üzere toplantı esnasında not edildi.
Tıklayınız ...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...
Tıklayınız. ...
Üniversitemiz Hayrabolu Meslek Yüksekokulu Yüksekokul Sekreteri Emin AKSAN'ın annesi Emine AKSAN vefat etmiştir. Cenazesi 19.11.2024 Salı...