NKÜ Birim Çevre Komisyonlarına Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
23-02-2022



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çevre Yönetimi Komisyonunca birimlerde görevli Birim Çevre Komisyonlarına yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantısı, çevrim içi olarak düzenlendi.

Eğitime, Çevre Yönetimi Komisyonu Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER katılarak, açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Toplantı sunumu ise komisyon üyesi Arş. Gör. Dr. Can Burak ÖZKAL tarafından gerçekleştirildi.

Günümüzde akademik alanlarda çoklukla tartışılır olan ve önemi gittikçe artan çevre yönetimi konusunun ele alındığı eğitime, Üniversitemizin farklı birimlerinden yaklaşık 140 personel katıldı.

Toplantı kapsamında atık oluşum kaynakları, atık yönetimi, atıkların ekonomiye geri kazandırılmasının önemi, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında geri dönüştürülebilir ve tehlikeli atıkların yönetimi, Birim Çevre Komisyonları sorumluluk alanları, yapılması planlanan çalışmalar, birimlerimizde ‘Sıfır Atık Belgesi’ başvuru süreci planlaması, ‘Entegre Çevre Bilgi Sistemi’ kayıt ve kullanımı, ‘Entegre Çevre Bilgi Sisteminde Sıfır Atık ve Tehlikeli Atıkların Yönetimi’ süreçleri ile ilgili uygulamalar konularına yer verildi.

Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerinin toplanması ve cevaplanması ile sona erdi. Katılımcılar ve Üniversitemizin tüm personeli, düzenlenen toplantı ve Çevre Yönetimi Komisyonu genel duyuru ve dokümanlarına http://cevreyonetimi.nku.edu.tr/ adresinden ulaşabilir.

 

 

 

Namık Kemal Üniversitesi1
Namık Kemal Üniversitesi2
Namık Kemal Üniversitesi3
Namık Kemal Üniversitesi4




>